Samler nationen igen: Millioner følger landsholdet

Trods middelmådige præstationer ved EM i Polen har herrelandsholdet i håndbold læssevis af fans siddende rundt omkring i de danske hjem

Henrik Toft og Danmark er resultatmæssigt kommet perfekt fra land ved EM. (Foto: Lars Poulsen)
Henrik Toft og Danmark er resultatmæssigt kommet perfekt fra land ved EM. (Foto: Lars Poulsen)

Det kan godt være, spillet inde på banen fortsat ikke er noget, der er værd at skrive hjem om.

Men opbakningen hjemmefra er til gengæld enorm.

Danmarks håndbold-herrer har - uden at gøre synderligt væsen af sig på banen ved EM - samlet den halve nation omkring tv-skærmene.

Det oplyser TV 2 i en e-mail til Ekstra Bladet.

Mens lørdagens kamp mod Rusland havde 1.318.000 seere i snit over de to halvlege (med mere end halvanden million seere, da kampen nærmede sig slutningen), var der endnu flere mandag aften.

Trængslerne mod Montenegro blev i snit fulgt af 1.442.000 seere med en seerandel på 60 procent. Altså af alle tv-seende mennesker i Danmark mandag aften, så tre ud af fem håndboldkampen, som Danmark lykkeligvis vandt 30-28.

Da seertallet var højest - igen mod slutningen af kampen - var der mere end 1.750.000 seere, der lyttede til Thomas Kristensen og Bent Nyegaards vise ord.

Det afstedkommer tilfredse nik og brede smil på Kvægtorvet i Odense.

Godkendte tal
- Vi er absolut tilfredse. Det er godkendt. Selv på en lørdag aften, der tv-mæssigt traditionelt er svær for os, siger sportschef på TV2, Frederik Lauesen til Ekstra Bladet med henvisning til EM-premieren mod russerne.

Han fortæller, at tv-stationen ikke opstiller konkrete mål for håndboldkampe.

- Det er jo sjovest, når det er noget, vi rent faktisk kan påvirke. I tilfældet håndbold er vi afhængige af at holdet præsterer, jo længere de kommer og tidspunkter, de spiller på, siger han og minder om, at herrerne under EM på hjemmebane for to år siden samlede hele 2,6 millioner tv-seere.

- Dansk succes kan presse tallene op. Jo længere de kommer i turneringen og jo bedre spillet er, des flere seere er der, siger han.

Næste skud i bøssen er Ungarn-kampen onsdag aften.

Skulle du af en eller anden grund ikke have tid, lyst eller mulighed for at se kampen på TV 2, kan vi anbefale, at du følger den minut for minut her på sitet...Der er kampstart kl. 20.

kommentarer
Vis kommentarer
Håndbold
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen