Skandale rammer håndbold-EM: Er det en joke?

Det europæiske håndboldforbund EHF valgte i 11. time at forbyde Sveriges anfører at spille med regnbue-farvet anførerbind. Reaktionerne er kraftige. Tysk landsholdsspiller kaldet det en vits

Tobias Karlsson må ikke længere spille med regnbue-farvet anførerbind, som han ellers havde tænkt sig under EM i Polen (Foto: Aftonbladet)
Tobias Karlsson må ikke længere spille med regnbue-farvet anførerbind, som han ellers havde tænkt sig under EM i Polen (Foto: Aftonbladet)

GDANSK (Ekstra Bladet): Dagen før EM i Polen begynder, blev det europæiske håndboldforbund ramt af en gevaldig shitstorm.

I sidste øjeblik valgte man at justere reglerne for spillernes udstyr, således at der ikke kan spilles med regnbue-farvet anførerbind. Det havde svenske Tobias Karlsson ellers har gjort de seneste mange kampe, og yderligere varslet at gøre under EM, for at sætte fokus på homoseksuelles rettigheder i Polen.

Se også: EM-bosser slår hårdt ned på homo-symbol

I det brev, der er blevet udleveret til de forskellige landshold ved ankomst til EHF-hotellerne, var der således indskrevet en pasus direkte rettet mod anførerbindet.

- At det skal betragtes som en integreret del af spilledragten og matche den enten ensfarvet eller i de farver, der kendetegner den pågældende nation’, lyder det i skrivelsen, som intelligente EHF-bosser har udfærdiget, og som også blev afleveret til den danske delegation, der torsdag landede i Gdansk.

Faktisk har det været så påtrængende for EHF at tydeliggøre anførerdelen af skrivelsen, at der er udsendt en helt særlig pressemeddelelse, hvori det understreges, at det må man ikke!

Tobias Karlsson med det regnbue-farvede armbånd, der nu er forbudt (Foto: Aftonbladet)
Tobias Karlsson med det regnbue-farvede armbånd, der nu er forbudt (Foto: Aftonbladet)
 

Er det en joke?
Men EHF slipper ikke uden skrammer for den ændring af reglerne, der tydeligvis er lavet for at please de polske værter, hvor homoseksuelles rettigheder i den grad er under pres på den politiske agenda.

- Er det en joke fra EHF, spørger den skadede tyske landsholdsspiller Patrick Groetzki dybt forundret på Twitter.

Og han er ikke alene. Både Island og Norge skulle efter sigende have spurgt på muligheden for at erhverve sig et regnbue-farvet anførerbind. Også tyskernes anfører Steffen Weinhold har udtryk sympati for Karlssons initiativ.

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra den danske lejr, der fredag holder pressekonference for første gang siden ankomsten til Polen.

Jeg græmmes
Men ligahåndboldspilleren Daniel Svensson giver på Twitter tydeligt sin holdning til kende.

- Nøj jeg græmmes. Helt enig med Patrick Fahlgren, skriver han og kalder det et selvmål og linker til den svenske håndboldspillers instagram-profil.

Hovedpersonen selv sagde tidligere til Aftonbladet:

- Jeg synes, det er trist, at EHF hindrer os i at vise, hvad vi står for, når det gælder åbenhed, medmenneskelighed og alle menneskers lige værdi.

Historien går lige nu rundt i det meste af håndbold-Europa, men fylder selvfølgelig meget i Sverige, hvor det hele startede.

Her kalder flere medier det for en tragisk dag. Også tyske, franske og spanske medier skriver historien om det pludseligt forbudte armbind.

Den tyske topklub med de mange danskere Flensburg-Handewitt bakker på deres twitterprofil op om deres svenske forsvarsgeneral:

- Mundlam og trist, skriver de efterfulgt af et par triste smileys.

Det er i sandhed en trist dag i håndboldverdenen, der ellers fredag kunne se frem til en festdag med åbning af EM-slutrunden.

Nu er det i stedet en slutrunde ramt af en pinlig skandale, allerede inden den første bold er kastet.

Læs den originale historie om forbuddet herunder:

Se også: EM-bosser slår hårdt ned på homo-symbol

Er det i orden at forbyde regnbue-farvet anførerbind?

Se resultat

Er det i orden at forbyde regnbue-farvet anførerbind?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.
Fakta: Sådan spiller Danmark

Lørdag den 16.1 kl. 20.15 mod Rusland (31-25)

Mandag den 18.1 kl. 20.15 mod Montenegro (30-28)

Onsdag den 20.1 kl. 20.00 mod Ungarn

Ekstra Bladet livedækker alle kampe med seneste nyt, brugerspørgsmål og kommentarer

TV2 har rettighederne til slutrunden i Danmark og sender alle Danmarks kampe på hovedkanalen, mens alle EM-kampe bliver vist enten på TV2 eller TV2 Sport

kommentarer
Vis kommentarer
Håndbold
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen