Skidt-Mads: Men der er håb for EM

Mads Christiansen var skadet i ugevis op til træningslejren – nu håber han på at slippe nådigt over ny skade mod Frankrig

Mads Christiansen har det ikke godt i anklen, men han tror ikke, at det kan holde ham ude af EM. (Foto: Lars Poulsen)
Mads Christiansen har det ikke godt i anklen, men han tror ikke, at det kan holde ham ude af EM. (Foto: Lars Poulsen)

PARIS (Ekstra Bladet): Mads Christiansen var tvivlsom inden, EM-kampagnen startede. BSV-back’en med forsvars-kompetencerne rev tre ledbånd i højre fod over i efteråret og vendte først tilbage til håndboldbanen én kamp før, Gudmundur Gudmundsson kaldte landsholdsspillerne sammen i Brøndby.

Nu er han måske ude igen. Sjællænderen gled i en svedpyt efter 14 minutter mod Frankrig og kom aldrig i aktion igen.

- Jeg kommer i en situation i forsvaret, hvor jeg skal til at vende rundt for at følge et kryds bagom, og lige i det, jeg træder med min højre fod og skal til at sætte af, forsvinder foden under mig, fordi der er sved på banen. Foden glider væk, så jeg strækker på min akillessene.

Se også: Uheldige Damgaard: Jeg håber, vi ses i Polen

- Så det er ikke den gamle skade, der er brudt op?

- Nej, men de sidste udfordringer, jeg har haft i forhold til at være helt ovenpå igen, har været i afviklingen af mit løb, når jeg skulle accelerere og hoppe – og der har min akillessene været mit største problem, fordi den har været spændt og svært medgørlig.

- Jeg har ikke kunnet bevæge mig fuldstændigt frit, så på den måde er det selvfølgelig irriterende – men ledbåndene på ydersiden af foden har egentlig ikke generet mig på den måde, siger Mads Christiansen.

- Det er spændt nu, og det trækker lidt – men så er det heller ikke værre. Det er i hvert fald min fornemmelse lige nu. Jeg håber da, det fortager sig rimeligt hurtigt, så jeg er i stand til at træne med hjemme i Danmark.

Se også: Damgaard slemt skadet: EM i farezonen

- Hvordan har du været tilfreds med hhv. dit forsvars- og angrebsspil hernede – efter din skadespause?

- Jeg har haft i fokus at udnytte de minutter, jeg har fået, spille frit og få en god fornemmelse i kroppen. Det føler jeg, at jeg kan oven på skaden. Forsvarsmæssigt er jeg meget tæt på at være der, hvor jeg skal være, og det klassiske billede er jo, at det ofte tager lidt længere tid at komme i form angrebsmæssigt, siger han.

- Jeg føler, jeg kan skyde fint igen og trække bolden rundt i kassen, og så er det egentlig kun timing, det rigtige løb på det rigtige tidspunkt, der mangler – men jeg synes ikke, der er langt, før det sidder der.

kommentarer
Vis kommentarer
Håndbold
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen