Spansk overraskelse: Indskriver mystisk kæmpestreg inden dansker-brag

Spanien har kort inden pulje-storkampen mod Danmark valgt at indskrive en ny spiller - på 128 kilo!

Rafael Baena Gonzáles er tung fyr, som de danske håndboldherrer nu også skal tænke på (Foto: EFE)
Rafael Baena Gonzáles er tung fyr, som de danske håndboldherrer nu også skal tænke på (Foto: EFE)

WROCLAW (Ekstra Bladet): Han spillede mange af kampene op mod EM, men har ikke været indskrevet i den spanske trup. De danske spillere havde godt nok set ham på hotellet, men mest af alt var der mystik omkring stregspilleren Rafael Baena Gonzáles fra tyske Rhein-Neckar Löwen, der op til EM har imponeret.

Blot otte timer inden kampen mellem Danmark og Spanien - de to puljevindere fra de indledende runder - har Spaniens EM-favoritter valgt at indskrive 128 kilo streg i stedet for den stærke forsvarsspiller Gedeon Guardiola. Det oplyser det Europæiske Håndboldforbund søndag formiddag.

Det er angiveligt en skade til den stærke forsvarsspiller fra Mads Mensah og Nikolaj Jakobsens tyske klub, der har tvunget den spanske landstræner Manolo Cardenas til at skifte ud. Guardiola døjer med en dårlig finger på højre hånd, som han fik under kampen mod Sverige tidligere på ugen.

Guardiola er en af grundpillerne i det forsvar, som kaldes verdens bedste. Derfor kan det sagtens vise sig at være en fordel for Danmark, at den store stregspiller er kommet ind i stedet.

Se også: Syge ledere isoleret fra EM-spillerne

Klassestreg er i forvejen i truppen
Normalt er det en anden spansk stregspiller, der fylder, når man snakker Spanien. Julien Aguinagalde.

Den offensive stregspiller er måske verdens bedste, og både Jesper Nøddesbo, Niklas Landin og Mads Mensah har talt rosende og med stor respekt om ham.

- Det ville i hvert fald være dumt at overse ham, siger Jesper Nøddesbo.

- Det ville også være svært..

- Ja. Han er jo en stor fyr.

- Jeg står jo og håber, vi IKKE taler så meget om Aguinagalde senere søndag aften!

I testen op til EM spillede Rhein-Neckar-spilleren Rafael Baena Gonzáles fremragende og imponerede såvel Gudmundur Gudmundsson som Ulrik Wilbek. Men der var lørdag mystik omkring den ret ukendte, men enorme stregspiller.

- Han er en vanvittigt dygtig spiller, siger Jesper Nøddesbo.

- Men han er ikke med i truppen!

- Han er med i truppen.

- Kan du se ham her nogle steder?

- Jeg så ham i går på hotellet, da jeg var inde at besøge spanierne. Der sagde jeg hej til ham, siger Jesper Nøddesbo, der må erkende, at den kæmpestore spanier ikke er blandt de 16 i truppen - endnu.

- Så er han måske med som 17. mand. Så må det jo være Aguinagalde, der skal spille fuld tid i angrebet og Guardiola i forsvaret, konstaterer Barcelona-spilleren, der altså blev overhalet af virkeligheden, for nu er der skiftet ud, så Guardiola må se med fra tribunen.

- Aguinagalde er nødt til at være et tema, fordi meget af deres spil går gennem ham - og når de får problemer, bliver bolden bare lagt ind til ham. Kan vi komme i en situation, hvor de ikke kan spille på ham hele tiden, tror jeg, de bliver frustrerede.

Se også: Humørbomben Mensah: Jeg er Sorteper

Julie Aguinagalde fylder godt på stregen (Foto: AP)
Julie Aguinagalde fylder godt på stregen (Foto: AP)
 

Mads Mensah har stor respekt for Aguinagalde, men da Ekstra Bladet lørdag spurgte ham til de bedste offensive strege i verden, sagde han også:

- Så er der også Baena fra vores klub. Han er helt deroppe. Han mangler måske lige lidt, men er altså også ekstrem dygtig.

- Heldigvis er han IKKE skrevet ind, lød det fra playmakeren, der også til daglig deler klub med den udskiftede Guardiola, hvor de har danske Nikolaj Jakobsen som træner.

Gedeon Guardiola i aktion under VM i Qatar (Foto: All Over Press)
Gedeon Guardiola i aktion under VM i Qatar (Foto: All Over Press)
 

Nu skal den danske defensiv altså forholde sig til to kæmper på stregen, også selvom man forsat må forvente, at Aguinagalde får den største rolle offensivt. Som anfører Landin siger:

- Han er en kæmpe stregspiller, som gør forsvaret usikkert. Han fanger rigtig mange bolde, og det er en ekstra dimension, som nogle af de andre lande ikke har. De kan kaste den ind til ham, og så skal han nok finde ud af at vride sig fri og få straffe eller mål.

Nu har de så to. Spændende!

Ekstra Bladet dækker kampen live fra kl. 20.00 søndag aften. Kampen starter kl. 20.30.

Se også: Irriteret svensk landstræner enig med Danmark

Se også: Barcelona-dansker klar med opskriften: Sådan slår vi Spanien

TV: Se Rafael Baeña lave et imponerende mål i optakten til EM herunder

kommentarer
Vis kommentarer
Håndbold
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen