Storspillende og 'satans irriteret' Landin måtte ud

Et lille vrid i venstre ankel sendte en storspillende Landin ud i slutningen af Danmarks åbningskamp mod Rusland - og så var han satans irriteret over dommerne

Nicklas Landin får tapet foden op efter et vrid i anklen (Foto: Lars Poulsen)
Nicklas Landin får tapet foden op efter et vrid i anklen (Foto: Lars Poulsen)

GDANSK (Ekstra Bladet): Publikum råbte Landin, Landin, Landin så voldsomt, at det havde medført tumultariske scener i Gdansk, hvis EHF havde besluttet at tildele kampens spiller til andre end den danske landsholdsmålmand.

Og selvom EHF er lige så berygtet for tåbeligheder, som FIFA er det for skurke, så valgte de ganske rigtigt Landin, der med en redningsprocent på 44 kom forrygende fra start og var arkitekten i Danmarks 31-25 sejr over Rusland.

I slutningen af kampen måtte danskeren dog skiftes ud med backup'en Kevin Møller, da et lille vrid i venstre ankel gav anledning til bekymring.

Det var dog ikke værre, end at anføreren er klar igen, når Danmark spiller på mandag mod Montenegro.

Inden det kom så langt var han manden, der stod så meget i vejen, at russerne aldrig nåede at trække fra i 1. halvleg, der i stedet endte helt lige 13-13.

Undervejs i første halvleg var Landin flere gange i ophedet dialog med dommerne, og det var der en særdeles god grund til, fortalte Kiel-keeperen, da han skulle sætte ord på sin egen præstatoin efter kampen:

- Det var fint. Der var en masse frie skud og i dag kom jeg godt fra start, og det gør det noget nemmere at stå i mål.

- Og så er jeg satans irriteret over, de fik så mange straffe efter redninger. De skulle åbenbart have to chancer hver gang.

Du virkede irriteret på dommerne i 1. halvleg?

- Jeg synes, at når deres kæmpe store streg (Aleksandr Chernoivanov, red.) får bolden og bare vælger at mose ind i vores spillere og nærmest ikke hoppe ind over stregen og så får straffe - det er lidt underligt, sagde anføreren, der storroste det danske publikum, der havde fyldt hele Ergo Arena i Gdansk.

En af grundende til den dårlige danske start var et langsomt angrebsspil. Det tog Gudmundur Gudmundsson konsekvensen af til 2. halvleg, hvor han bænkede Mikkel Hansen og spillede med Michael Damgaard.

- Det var måske ikke Mikkels bedste kamp, så det var godt, at Mensah og Damgaard kunne komme ind og vise deres kvaliteter, som vi også har set det i træningskampene.

Også Henrik Mølgaard blev skadet i lørdagens kamp. Han forlod hallen midt i anden halvleg, men var efterfølgende ved godt mod.

- Det er bedre nu, end da jeg forsøgte at gå i omklædningsrummet. jeg ved ikke, hvad det er.

- Men mit forsøg på at forlade hallen var en broget oplevelse. Der kunne jeg godt mærke, at jeg ikke kunne komme tilbage i kampen. Men jeg spiller vel igen om to døgn, siger Mølgaard, der fik Gorbok i ryggen efter en Landin-redning, og selvom han ikke umiddelbart kunne mærke noget, så satte den sig i ryggen.

- Nu skal den lige undersøges, sagde forsvarsspilleren der alligevel fik scoret to gange på tre forsøg.

Se også: Derfor røg Mikkel Hansen på bænken

Se også: Landin i storform: Danmark ordnede Rusland

Henrik Mølgaard forlader hallen i store smerter (Foto: Lars Poulsen)
Henrik Mølgaard forlader hallen i store smerter (Foto: Lars Poulsen)
 

TV: Sådan er det at være målmand. Se hvor hurtigt bolden kommer.

kommentarer
Vis kommentarer
Håndbold
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Benjamin Krogh
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen