Svær beslutning: Droppede sin gode ven fra landsholdet

Den danske målmandstræner måtte skrotte Jannick Green, som han til dagligt arbejder med i Magdeburg. - En svær beslutning, beskriver han det

Se Mikkel Hansen vurdere mulighederne her (Video: Ritzau)

For målmandslegenden Tomas Svensson var det en særpræget situation, da han var med til at udtage Kevin Møller til EM-truppen. Til daglig herser han nemlig med Jannick Green i Magdeburg, hvor svenskeren er målmandstræner.

- Det var meget svært personligt for mig, da vi tog beslutningen om at udtage Kevin. Jeg træner meget med Jannick, så det var ikke let. Men det er jo ikke sådan, at Jannick er permanent væk fra landsholdet – det er jo foreløbig kun ved denne slutrunde, siger Tomas Svensson.

- Vi må se på, hvad der er godt ved Kevin. Jeg synes, han har spillet vældig godt i Flensburg, han er blevet bedre og bedre, og siden Golden League i november i Norge har han specielt været stærk.

- Man kan sige, at Jannick var uheldig. Han startede vældig godt i sæson-optakten, men fik så en skade, og den mulighed udnyttede Dario Quenstedt fint og stod flotte kampe for Magdeburg.

Mens Jannick Green endnu er et stykke fra fordums styrke, har Kevin Møller leveret storspil på både klub- og landsholdsplan. Det har sikret ham en plads i EM-truppen. (Foto: Lars Poulsen)
Mens Jannick Green endnu er et stykke fra fordums styrke, har Kevin Møller leveret storspil på både klub- og landsholdsplan. Det har sikret ham en plads i EM-truppen. (Foto: Lars Poulsen)

Green mangler form
- Det har selvfølgelig betydet, at Jannick ikke har fået så meget spilletid, som han er vant til, og når han har været inde, har han ikke været så stabil som normalt. Men han træner godt. Han mangler bare at få det ud i kamp, så jeg er ikke så nervøs. Jeg er sikker på, han finder formen og kommer tilbage, siger svenskeren.

- Jannick er en god dreng og en meget god målmand. Man kan sige, Danmark har den luksus, at vi har tre gode målmænd – og faktisk endnu flere. Konkurrencen finder sted på et meget højt niveau, og så bliver det selvfølgelig den aktuelle form, der afgør meget, når vi nærmer os en slutrunde.

Se også: Endelig: Her er EM-truppen

Svenskeren peger på et andet punkt, hvor Kevin Møller har en vis rutine:

- Kevin er vældig vant til at sidde på bænken og komme ind og lave gode ting, som han har gjort det i Flensburg i både Bundesliga og Champions League.

- Var det også din beslutning?

- Det er altid landstrænerens afgørelse, men vi gør det jo sammen. Vi snakkede meget om det og ventede på, at Jannick skulle komme i november og december. Det skete ikke.

- Kan du være 100 procent professionel i sådan en beslutning?

- Jeg tror ikke, jeg har problemer med det. Jeg er god ven med Jannick, og selvfølgelig engagerer man sig på det menneskelige plan. Vi arbejder godt sammen, men man må skille tingene ad, være ærlig og kigge på de målmænd, vi har i Danmark. Jannick får en lille pause nu, og jeg håber selvfølgelig, han kommer stærkt tilbage – måske kan pausen hjælpe ham op igen.

Se også: Til EM med livrem og seler

Mads Mensah er klar til endnu en slutrunde (Video: Ritzau)

kommentarer
Vis kommentarer
Håndbold
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen