Toft: Så spændende behøver det ikke være…

Han brændte to kæmpe chancer i starten – men plaffede sejrsmålet ind til sidst. Henrik Toft synes, det går den rigtige vej – trods alt

Så er den hjemme! Endelig... Henrik Toft scorede til 30-28 mod Montenegro, og Danmark er videre med to nye point i EM-turneringen: (Foto: Lars Poulsen)
Så er den hjemme! Endelig... Henrik Toft scorede til 30-28 mod Montenegro, og Danmark er videre med to nye point i EM-turneringen: (Foto: Lars Poulsen)

GDANSK (Ekstra Bladet): Puha. Det gik lige, og der var også en passende dosis lettelse at spore efter kampen.

- Overordnet set er jeg godt tilfreds, og vi har jo også et par redninger inde bagved i målet, som hjælper på det, siger Henrik Toft Hansen.

Stregspilleren indledte kampen med at brænde to helt frie på Montenegros sprællemand af en keeper – man var også manden, der med afgørende scoringer i slutfasen sikrede sejren – og endegyldigt parkerede de to point med træfferen til 30-28 til sidst.

- Vi ville jo gerne have lagt afstand til dem lidt tidligere, og vi havde håbet, vi kunne sætte os på dem og gå til pause med en god fornemmelse. Men vi vidste også, at vi sloges med vore egne fejl. Det blev selvfølgelig lige lovligt spændende, men vi fik de to point, og det er vi godt tilfredse med.

Se også: Se karaktererne: Eggert over dem alle

Danskerne brændte et hav af store chancer undervejs, og det hører med til forklaringen, siger forsvarskæmpen.

- Jeg var selv en af de store syndere i starten, og ja, vi brænder nogle oplagte muligheder, som normalt går i kassen med lidt koncentration. Men de havde en målmand, der sprællede mere med arme og ben end godt var. Han er en dygtig keeper.

- Jeg synes, vi har spillet to fornuftige kampe. Der er ikke lette modstandere ved EM-slutrunder, og det så man også i dag. Vi tager to gode sejre med til den sidste kamp mod Ungarn, der vil gøre alt for at slå os.

Se også: Dansk profil: Vi var overmatchet på vilje

- Skal det her partout være spændende?

- Nej, det SKAL det ikke. Det var bare sådan, det blev i dag, og jeg havde også på fornemmelsen, at de ikke ville give op. Det er faktisk et fornuftigt hold, siger Henrik Toft.

- Synes du, I fik udnyttet rummet bag deres offensive forsvar godt nok?

- Det gik bedre end i Rusland-kampen, synes jeg. Der var også lidt bedre plads til os stregspillere, men det er ikke sådan, at det ikke kan blive bedre – for det kan det – men vi er inde i en stille og rolig udvikling med dette hold, og det gælder både offensivt og defensivt, siger Henrik Toft Hansen.

- Nu skal det vel heller ikke gå alt for stille og roligt?

- NEJ! Vi må prøve at se, om vi kan få taget et step mere. Men så længe, der ryger to point ind på vores konto, så går det nok. Så må tilskuerne leve med spændingen – så længe der er noget at juble over til sidst.

Se også: Gennempløkket Landin: Det beklager jeg

kommentarer
Vis kommentarer
Håndbold
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen