Trods EM-fiasko: Høje karakterer til danske EM-stjerner

En stribe af Danmarks landsholdsstjerner ender på et glimrede gennemsnit trods EM-nedturen mod Tyskland

Niklas Landin får fine karakterer og ord med på vejen i løbet af slutrunden og ender med det højeste snit af alle danskere.

Fiasko.

Danmarks deltagelse ved EM vil nu og fremover blive beskrevet med dette ene ord, selvom det danske landshold var et sølle mål fra deltagelse i semifinalen.

Uafgjort mod Sverige og nederlag til Tyskland spændte ben for chancen, og den dårlige smag i munden skyldes primært de store forventninger, der ikke blev indfriet, kombineret med det faktum, at modstanderne var urutinerede og unge mandskaber, der burde være kørt over af det danske landshold proppet med international erfaring og klasse.

Håndbold EM 2016 - 28. jan. 2016 - kl. 08:12 Tæsk til håndboldherrerne: En uforståelig og pinlig fiasko

Ekstra Bladet og samtlige andre iagttagere konstaterede sikkert søndag aften, at Danmark ikke alene var så godt som i semifinalen efter firemålssejren over Spanien. Danmark kunne muligvis gå hele vejen ved EM. Folk som Niklas Landin, Mikkel Hansen og Henrik Toft Hansen scorede topkarakterer.

Fire dage senere er virkeligheden en anden.

Landin og Mikkel topper
Hansen og Landin leverede et stykke arbejde mod Tyskland onsdag aften, som Ekstra Bladet belønnede med et firetal – God – som karakteren dækker over på skalaen fra 0-6.

De to stjerner, der er nationens prægtigste på en håndboldbane – det betvivler de færreste nok, har gennem hele turneringen holdt et godt og højt niveau. Måske lige med undtagelse af Landins sølle præstation mod Montenegro, hvor han blev flået ud undervejs.

Ser man på gennemsnittet efter de seks kampe, Danmark har spillet, er det da også Landin og Hansen, der topper med et snit på 4. I øvrigt sammen med Henrik Toft og landstræner Gudmundur Gudmundsson.

Islændingen er flere gange blevet hyldet for sin skarpe hjerne og evnen til at se og afprøve forskellige konstellationer i især bagkæden under EM. Desuden lykkedes det ham at sammenspille forsvaret, der i perioder var decideret stærk, selvom krumtappen René Toft Hansen blev voldsomt skadet umiddelbart før slutrunden.

Alligevel er Gudmundsson et flop. For flere eksperters vedkommende for anden slutrunde i træk. Danmarks landstræner bør kunne få mere ud af potentialet end henholdsvis kvartfinale ved VM og en kamp om femtepladsen ved EM.

Uden for bedømmelse
Efter kvartetten følger en gruppe på fem spillere, der har scoret karakterer, der giver dem et snit på mellem 3 og 3,4 – altså mere end ’Pengene værd’.

Det drejer sig om Anders Egert, Henrik Møllgaard, Jesper Nøddesbo, Lasse Svan Hansen og Mads Mensah.

Kevin Møller ligger med et snit på 3,5. Men målmanden er kun blevet vurderet i de første to kampe, mens han de sidste fire har spillet så lidt, at han har været ’Uden for Bedømmelse’.

Blandt andet mod Tyskland onsdag. Her brændte Danmark sammen og tabte 25-23 til sidst. Læs mere om den bommert her:
Håndbold EM 2016 - 27. jan. 2016 - kl. 19:58 EM-katastrofe: ALLES IST VORBEI

Det samme er tilfældet med Peter Balling og især Alexander Lynggaard. Sidstnævnte har ganske bemærkelsesværdigt ikke været på banen til andet end nationalmelodi samt opvarmning. Balling fik et par minutter her og der og formåede at score den lidet flatterende karakter 2 for ’Lige bestået’ mod russerne i åbningskampen.

Over dem ligger en gruppe på fem spillere, Michael Damgaaard, Hans Lindberg, Mads Christiansen, Casper U. Mortensen og Rasmus Lauge, hvis snit ikke er imponerende.

Ekstra Bladets karakterer af de danske spillere undervejs i turneringen.

kommentarer
Vis kommentarer
Håndbold
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen