Trods svensk mor: Lillemand hepper på farmand i aften

Familien Toft Hansen er lidt splittet i aften, for farmand deler øretæver ud for Danmark - og moderen spiller for Sverige

Henrik Toft og hans svenske kone, Ulrika Ågren. (Foto: Anders Brohus)
Henrik Toft og hans svenske kone, Ulrika Ågren. (Foto: Anders Brohus)

WROCLAW (Ekstra Bladet): Den her kan altså godt gå hen at blive svær engang i fremtiden.

Lille Oliver er ganske vist ikke engang fyldt tre måneder endnu, men hvad skal knægten stille op med sig selv i fremtiden, når Danmark og Sverige mødes? Faderen er nemlig dansk landsholdsprofil - og moderen svensk! Henrik Toft Hansen og Ulrika Ågren er begge stregspillere og aktive i deres respektive nationers tjeneste, hvor de udfører det hårdhændede erhverv til noget nær perfektion.

Henrik Toft Hansen er alene af den grund pænt blå og gul

- Jeg kan godt mærke kroppen, og jeg er lidt øm her og der - men jeg står her med en god følelse trods alt. Jeg har valgt at være stregspiller, og det giver små slag en gang imellem. Dem får jeg to gange om ugen hjemme i Bundesligaen, så det er ikke uvant - og så ved man, at man lever, når man står op. Jeg håber da, at modstanderne står med samme fornemmelse bagefter.

Jyden fra Salling er godt og grundigt vant til svenske kolleger fra arbejdspladsen i Flensburg, og Henrik Tofts nytår blev skam passende fejret oppe ved Vättern, hvor Ulrika Ågren stammer fra - nærmere bestemt Bankeryd.

På landsholdet er Henrik Toft en klippe. Det er han også på hjemmefronten, hvor det i stedet for målet er konen Ulrika Ågren og deres tre måneder gamle søn, han skal passe på. (Foto: Lars Poulsen)
På landsholdet er Henrik Toft en klippe. Det er han også på hjemmefronten, hvor det i stedet for målet er konen Ulrika Ågren og deres tre måneder gamle søn, han skal passe på. (Foto: Lars Poulsen)
 

Det kan medføre en vis sprogforbistring indimellem - Nu har jeg også en svensk kone, så mit svenske bliver prøvet af en gang imellem.

- Hvor god er du til svensk?

- Hahaha. Hvis du spørger mig, så synes jeg, det går fantastisk.

- Hvad synes svenskerne?

- Jamen, de synes, at jeg skal have point for at forsøge, men mener, jeg har en mærkelig dialekt.

De kan ikke helt placere den - i Sverige... Jeg gør et ihærdigt forsøg, og det er jeg også nødt til for at gøre mig forståelig hjemme ved svigerfamilien.

Jeg er med på, at det kan blive bedre - men jeg forsøger i hvert fald.

Se også: Nyt skadeshelvede: Landin fatter det ikke

- I virkeligheden er du en beskeden mand, der er halvgodt kørende på svensk?

- Det føler jeg jo selv, men jeg er jo heller ikke dummere, end at jeg fornemmer - når personen, jeg taler med begynder at grine - at der er nogle ord, der ikke altid sidder helt i skabet.

- Hvad griner de ad?

- Jamen, problemet er jo også, at min kone kan finde på at grine, når jeg siger noget rigtigt! Hvis jeg får sagt et ord helt perfekt, begynder hun simpelt hen at grine, og så tror jeg straks, det er helt forkert.

- Hvorfor griner hun?

- Fordi hun synes, det er morsomt, når jeg pludselig rammer plet. Det er sådan noget sjov, vi har internt. Hun siger også nogle sjove ting på dansk en gang imellem, så der bliver byttet lidt tilbage.

Se også: Dansk profil fuld af lovord: Fuldstændig fantastisk forsvar

- Taler I dansk og svensk sammen? Eller svansk?

- Svansk, haha. Det har jeg ikke hørt før.

- Næ, det lyder måske også lidt mærkeligt - Jeg forstår, hvad du mener. Vi taler nok mest dansk derhjemme - men med nogle svenske ord indimellem. Hovedsagen er jo, at vi forstår hinanden, og så må vi jo justere lidt på sproget, når vi er på besøg hos henholdsvis min og hendes familie. Ulrika var jo to år i Esbjerg og et år i Randers, inden vi tog sydpå.

- Så hun taler i virkeligheden bedre dansk end du svensk?

- Det er faktisk et godt spørgsmål, men hun taler rent faktisk rigtigt godt dansk.

- Hvad gør hun af sig selv tirsdag aften, når hun både skal holde med dig - og Sverige?

- Jaeh Vi har jo en søn sammen, og han sidder forhåbentlig i den danske landsholdstrøje.

Det bliver selvfølgelig specielt. Nu har vi også for nylig set en god fodboldkamp, der ikke gik så godt set med danske øjne.

- Så du mener, hun måske godt kan unde Danmark en sejr i håndbold?

- Jeg håber og tror, hun holder med mig! Det er i hvert fald det, hun har givet udtryk for, så det går jeg næsten ud fra. Men det er selvfølgelig specielt.

Sønnike har landsholdstrøjen med nummer 23 på, når far er i aktion. Det samme nummer, som Henrik Toft spiller med. (Foto: Lars Poulsen)
Sønnike har landsholdstrøjen med nummer 23 på, når far er i aktion. Det samme nummer, som Henrik Toft spiller med. (Foto: Lars Poulsen)
 

Henrik Toft og Ulrika Ågren blev forældre til Oliver 30. oktober, så knøsen runder snart tre måneder.

Og er passende ekviperet! - Har du sørget for en trøje til ham?

- Han har faktisk en landsholdstrøje, hvor der står FAR og nummer 23.

Han er klar. Jeg ville blive meget overrasket, hvis han sad i en svensk trøje.

- Afkræver du fruen bevis for, at det foregår sådan?

- Det behøver jeg ikke.

Der kommer helt af sig selv sådan et lille billede før kampen, når han er klar, siger Henrik Toft smilende.

Ulrika Ågren deltog for Sverige ved OL i London, hvor Henrik Toft Hansen ikke blev akkrediteret for Danmark. Fruen opnåede endog den specielle gestus sammen med to holdkammerater at blive inviteret op på selveste Usain Bolts værelse efter en af hans hidsige guld-jagter.

Efter to sæsoner i henholdsvis Hamburg og Buxtehude er parret nu rykket op mod grænsen, og Ulrika Ågren er på rekordtid ved at træne sig i form efter ' hjemkomsten' til Team Esbjerg.

- Det er planen, at hun skal tilbage på håndboldbanen hurtigst muligt.

Hun og Ida Bjørndalen fødte omtrent samtidig, så der kommer en barnepige og passer de små, når mødrene træner, og det er rigtigt fint. Vi er privilegerede, at de har stablet sådan en ordning på benene, siger Henrik Toft.

- Hun er selvfølgelig øm i kroppen efter ikke at have spillet håndbold i et lille års tid, men alt fungerer fint, og jeg tror da snart, vi får hende at se på håndboldbanen.

- Hvad vil I stille op, når Oliver bliver ældre - og Danmark møder Sverige?

- Den må vi tage hen ad vejen. Vi nyder bare hverdagen.

Han er supersund, rask og vokser godt. Det er vi utroligt glade for, siger Henrik Toft.

Tirsdag aften dropper han høfligheden og er for en stund parat til at lægge sig ud med hele svigerfamilien!

Der er harmoni på hjemmefronten, selv om far optræder for Danmark og mor for Sverige. (Foto: Anders Brohus)
Der er harmoni på hjemmefronten, selv om far optræder for Danmark og mor for Sverige. (Foto: Anders Brohus)
 

kommentarer
Vis kommentarer
Håndbold
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen