Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

TV: Ren eufori: Sådan jubler man over EM-sensation

TV3's kommentator-par kunne slet ikke styre sig, da den sensationelle sejr over Frankrig var en kendsgerning onsdag aften

Daniel Høglund og Kristian Kjelling undervejs i kampen. (TV3)
Daniel Høglund og Kristian Kjelling undervejs i kampen. (TV3)

To overraskelser udspillede sig præcist samtidig under EM onsdag aften.

Mens Danmark i Wrocláw stille og roligt var ved at køre sig selv ud af slutrunden med nederlaget til Tyskland, var der anderledes bulder og brag i Kraków, hvor Frankrigs nedtur til Norge i den grad var større.

Franskmændene er forsvarende alting. Både EM, VM og OL har de vundet de sidste tre-fire år, og hvor Danmark og Spanien var outsidere til titlen i Polen, var Karabatic, Narcisse, Abalo, Omeyer og resten af det stjernespækkede mandskab klare favoritter.

Norge gik ind til kampen som førerhold i mellemrundens gruppe I efter overraskende sejre over Kroatien i den indledende gruppe og ikke mindst de polske værter i mellemrunden. Alligevel troede få, at de for alvor ville kunne udfordre Frankrig.

Men det kunne de.

Norge vandt med fem mål, og det fik kommentator Daniel Høglund og ekspertkommentator Kristian Kjelling, der dækkede kampen for norsk TV3 op af stolene.

Jeg taper din kæft til!
Mens den tidligere topspiller Kjelling stille sidder og forsøger at skjule smilet, har Høglund langt sværere ved at skjule sin begejstring.

- Nu tror jeg, vi vinder, konstaterer Kjelling tørt undervejs.

- Nej, det får du ikke lov at sige. Det får du ikke lov at sige. Jeg taper din kæft til, brøler Høglund i tv-klippet herover.

- Vi er på vej mod den største sensation i norsk håndbolds historie. Jeg tror ikke på det. Herregud!, jubler han, så man gruer for hans helbred.

- Jeg tror, vi er vidner til historiens største håndbold-sensation, kommer det afdæmpet fra Kjelling.

- Vi er i himlen. Vi er i semifinalen! Det kan IKKE gå galt! Ole Erevik! Ha ha ha! Han tager den!, jubler Høglund undervejs, så selv TV 2's Thomas Kristensen må skele misundeligt mod Norge.

Norge spiller semifinale fredag mod Tyskland, mens Kroatien og Spanien mødes i den anden.

Danmark spiller mod Frankrig om femtepladsen fredag fra kl. 18.30.

kommentarer
Vis kommentarer
Håndbold
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen