Tysk sensation lurer i EM-finalen mod Spanien

Tyskland kan levere en kæmpe overraskelse, hvis holdet slår Spanien i søndagens finale ved EM i håndbold

Andreas Wolff har været tyskerne en solid sidste skanse. Og målmanden er overbevist om, at tyskerne også kan overraske i EM-finalen mod Spanien. (Foto: Imago/All Over Press)
Andreas Wolff har været tyskerne en solid sidste skanse. Og målmanden er overbevist om, at tyskerne også kan overraske i EM-finalen mod Spanien. (Foto: Imago/All Over Press)

Der var ikke mange, der havde regnet med, at det tyske landshold ville nå finalen, da EM i håndbold blev skudt i gang i Polen for et par uger siden.

Skadede profiler som stregspilleren Patrick Wiencek samt fløjene Uwe Gensheimer og Patrick Groetzki havde på forhånd meldt afbud.

Og undervejs er bagspillerne Christian Dissinger og Steffen Weinhold ligeledes udgået med skader.

Men på trods af skader til en række af holdets etablerede spillere står den tyske landstræner, islandske Dagur Sigurdsson, og det tyske mandskab nu i finalen, hvor Spanien venter.

- Vores taktik er på plads, men jeg vil ikke afsløre noget. Men jeg har en god fornemmelse omkring kampen, siger Sigurdsson til nyhedsbureauet dpa.

Se også: Tysk synder frygtede norsk protest: Nu griner han af EM-fadæse

Den tyske målmand Andreas Wolff har indtil videre imponeret i turneringen, hvor han i lange perioder har holdt rutinerede Carsten Lichtlein på bænken.

Og 24-årige Wolff er klar til udfordringen mod spanierne.

Han mener, at Tyskland har det godt mod skrappe modstandere som eksempelvis Danmark, der i mellemrunden blev slået med 25-23.

- Mod Spanien kommer vi endnu en gang til at indtage rollen som de undertippede. Og det passer os bedre end at skulle spille mod en jævnbyrdig eller svagere modstander.

- Og jeg er naturligvis stadig overbevist om, at vi vinder, siger Wolff.

Tyskland sikrede sig en plads i finalen med en sejr i sidste sekund i forlænget spilletid mod Norge, der også havde overrasket ved at nå semifinalen.

Også Spanien var ude i en tæt kamp i semifinalen, men formåede til sidst at trække fra Kroatien og er dermed klar til holdets første EM-finale siden 2006.

Se også: Boldsen tvivler: Er Gudmundur den rette?

Og spanierne har stor respekt for tyskerne, der venter i finalen.

- De spiller fantastisk i forsvaret og Wolff spiller på et højt niveau og har vist, han er blandt de allerbedste målmand ved EM.

- Vi kommer til at kæmpe hårdt - det er jo en finale. De har et ungt hold, mens vi er lidt ældre. Men vi kommer også med mere erfaring, siger den spanske bagspiller Viran Morros til turneringens hjemmeside.

Tyskland vandt EM i 2004, mens Spanien stadig har sin første EM-titel til gode.

- Vi kan gøre det til en historisk dag for Spanien, siger venstrebacken Antonio Garcia.

Tyskland og Spanien spiller EM-finalen i Krakow i Polen søndag klokken 17.30.

kommentarer
Vis kommentarer
Håndbold
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen