Tysk synder frygtede norsk protest: Nu griner han af EM-fadæse

Den tyske landsholdsspiller Simon Ernst undgik at blive den store skurk, selv om han natten til lørdag var bange for at koste sit land en plads i EM-finalen

Tyskland jublede vildt efter sejren over Norge, men afgørelsen mødte stor kritik. (Foto: AP)
Tyskland jublede vildt efter sejren over Norge, men afgørelsen mødte stor kritik. (Foto: AP)

Det kan godt være, at Tyskland fredag aften sikrede sig en plads i EM-finalen, men Simon Ernst, der var en af aktørerne på det vindende hold, sov ikke godt den følgende nat.

Den tyske playmaker var nervøs og havde svært ved at falde til ro. Han var bange for, at finale-billetten ville blive revet ud af hænderne på ham og holdkammeraterne, når han vågnede.

- Det var vanskeligt. Jeg sov ikke så godt i nat, som jeg har gjort tidligere i turneringen, siger han til det norske medie adressa.no.

Og det var slet ikke så mærkeligt. I de døende sekunder af dramaet mod Norge var det netop Ernst, der løb på banen iført gul overtrækstrøje, så tyskerne havde for mange spillere i aktion.

Forseelsen blev ikke opdaget af dommerne, men efterfølgende blev der fra norsk side indgivet en mundtlig protest, som ifølge det norske forbund ville blive fulgt op af en skriftlig lørdag morgen.

Se også: Boldsen angriber EHF efter EM-protest: Amatøragtigt!

Norge lignede længe en vinder i semifinalen, men med få sekunder tilbage af den forlængede spilletid afgjorde Tyskland dramaet. (Foto: AP)
Norge lignede længe en vinder i semifinalen, men med få sekunder tilbage af den forlængede spilletid afgjorde Tyskland dramaet. (Foto: AP)

Forstår nordmændene
Det endte dog med, at protesten blev trukket tilbage, så Tyskland kunne beholde pladsen i finalen uden en ekstra kamp på skrivebordet. En besked, der ikke overraskende glædede synderen Ernst, der var gået fra sejr til spekulation - og havde været igennem hele følelsesregistret.

- Det var hårdt, men i morges (lørdag, red.), da jeg hørte, at de ikke opretholdt protesten, var jeg så glad. Jeg er glad for, at der ikke skete noget, og nu kan vi grine af hændelsen. Men det var en stor fejl, og det skal aldrig ske igen, siger Ernst.

Han har forståelse for, at der fra norsk side var stor utilfredshed med afgørelsen på kampen, der måtte gå i forlænget spilletid, før Tyskland til sidst satte punktum for dramaet ved at vinde 34-33.

- Selvfølgelig (er protesten forståelig, red.). Og var vi i deres sted, tror jeg, at vi havde prøvet at gøre det samme. Jeg ved ikke, hvordan chancerne havde været for omkamp, men jeg er glad for, at det ikke kommer til at ske, siger Ernst.

Grundet den nedlagte protest kan han og de øvrige tyske landsholdsspillere nu se frem til at skulle i kamp om guldmedaljerne søndag eftermiddag klokken 17.30, hvor Spanien er modstanderen i finalen.

Kampen om tredjepladsen, der afvikles et par timer tidligere, bliver et opgør mellem Norge og Kroatien.

Se også: Kæmpe drama: Norsk sløseri sender Tyskland i EM-finalen

kommentarer
Vis kommentarer
Håndbold
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen