Unikt: Syv modstandere bor inden for 350 meter

I danskerklubben Flensburg er de fem danskere og tre svenskere, der alle bor i bydelen Handewitt inden for en radius af få hundrede meter

Tobias Karlsson er fremragende venner til hverdag, men i aften er de fjender (Foto: Jens Dresling)
Tobias Karlsson er fremragende venner til hverdag, men i aften er de fjender (Foto: Jens Dresling)

WROCLAW (Ekstra Bladet): Det er en helt klassisk sommeraften i Nordtyskland. Solen har været fremme hele dagen. Stemningen er god.

Grillen er tændt, og det syder fra de lækre bøffer, der inden længe skal smides i burgeren. På græsset lejer børnene, mens de voksne sludrer lystigt. Anders Eggert kommer med en kæk bemærkning til Tobias Karlsson ved grillen. Lasse Svan er lige kommet ind fra nabohuset, og nede for enden sidder næsten-naboerne Mattias Svensson og Thomas Mogensen, mens Henrik Toft og Rasmus Lauge er ved at være godt sultne.

Sådan kunne en scene på livet i den tyske Bundesligaklub Flensborg-Handewitt se ud.

For den er et billede på, hvorfor tirsdagens kamp mod Sverige ikke blot er en kamp ved EM. En kamp, hvor Danmark jagter semifi-nalebillet. En kamp, hvor Sverige jagter OL-kvalifikationsbillet.

Det er en kamp mellem rigtige venner.

' Broen' så vi sammen I danskerklubben Flensburg-Handewitt er de fem danskere og tre svenskere, der alle bor i bydelen Handewitt inden for en radius af få hundrede meter. Her har Thomas Mogensen har købt sit hus, mens de andre bor til leje. To huse længere nede ad gaden bor den svenske supermålmand Mattias Andersson.

Lasse Svan og Tobias Karlsson er naboer, og Anders Eggert har 200 meter ned til de to. I alt bor de inden for en radius af cirka 3-400 meter.

- Ja, hvad laver man, spørger Anders Eggert retorisk, da Ekstra Bladet omringet af svenske reportere spørger til livet uden for hallen.

- Når det er godt vejr, griller vi på terrassen og spiser burgere. Så ser vi serier sammen. F. eks. var ' Broen' jo oplagt for os at se sammen.

Du kan se kortet over danskerne og svenskerne i Handewitt på Aftonbladets hjemmeside her (dog uden Thomas Mogensen)

Se også: Hans Lindberg jubler - skifter til storklub

Svenske Mattias Andersson sidder nederst i bunken af glade Flensborg-spillere, der netop har vundet Champions League (Foto: AP)
Svenske Mattias Andersson sidder nederst i bunken af glade Flensborg-spillere, der netop har vundet Champions League (Foto: AP)
 

Speciel følelse
- Vi mødes ofte hos Tobias, og så har han ansvaret for at vende bøfferne. Det har en kæmpe betydning, at vores familier kan sammen. Vi har så meget fritid, så det at kunne lave noget sammen uden for håndbolden er vigtigt. Vi hygger os rigtig meget med at kunne mødes alle sammen, siger venstrefløjen, der kalder Tobias Karlsson sin bedste svenske ven.

- Ja, det er skidt, griner forsvarsklepperten Tobias Karlsson, da han skal sætte ord på vennerne Svan ogEggert.

- Nej, vi har kendt hinanden rigtig længe. Det er to rigtig gode venner. To fantastiske personligheder og fine mennesker, lyder det, mens den 37-årige målmand Mattias Andersson uddyber det at skulle møde danske venner.

- Det er en speciel følelse. Man møder ofte spillere, som man har spillet med og mod. Men det er sjældent, at man møder så mange på en gang. Og som man har kendt i så mange år, siger han om vennerne.

- Svan, Eggert, Tobias og Thomas (Mogensen) og jeg har kendt hinanden så mange år. Det er klart, det bliver specielt, siger Andersson.

Tirsdag står de alle over for hinanden ved EM i Polen.

Og så bliver venskabet lagt til side for en stund.

Husk du kan følge kampen live på Ekstra Bladet fra kl. 20.00. Kampstart er 20.30.

Se også: Langhårs-legenden imponeret af Danmark

Se også: Farvel til EM: TV2's håndboldekspert iler hjem

 

kommentarer
Vis kommentarer
Håndbold
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen