Ustyrlige Mikkel bag dansk storsejr

Danmarks superstjerne spillede endelig en pragtkamp, da holdet smadrede Ungarn og nu er klar til hovedrunden - og Spanien - med max-point

Mikkel Hansen var ustyrlig og blev kåret til kampens bedste spiller, da Danmark uden kvaler besejrede Ungarn 30-22 (Foto: Lars Poulsen)
Mikkel Hansen var ustyrlig og blev kåret til kampens bedste spiller, da Danmark uden kvaler besejrede Ungarn 30-22 (Foto: Lars Poulsen)

GDANSK (Ekstra Bladet): Holdet ankom i torsdags - seks dage senere dukkede bagagen op: Endelig en kamp, hvor stort set alt sad lige i bullseye.

Danmark brugte 50 minutter på at knække Rusland, 58 minutter på at tugte Montenegro - Ungarn ordnede drengene på syv minutter! Da var stillingen imponerende 6-1, og den føring blev kun udbygget undervejs i en kamp, Danmark vandt sikkert med 30-22 efter 18-10 ved pausen.

18-10 ved pausen mod et ungarsk mandskab, der har OL som sæsonens helt store mål er altså ikke så ringe endda, som de vist siger både i Salling og ved Vestkysten, hvor klepperter som Henrik Toft og Henrik Møllgaard kommer fra.

Håndbold EM 2016 - 20. jan. 2016 - kl. 21:43 Suveræne danskere mod Ungarn - se karaktererne

Mikkel Hansen tryllede. Steg til vejrs og plaffede kanonflæk ind helt oppe under overliggeren, og de ungarske keepere så bare mere og mere fortvivlede ud, efterhånden som den danske stjerne med skud og assists gav sin helt egen opvisning i, hvordan håndbold KAN spilles.

Mads Christiansen udnyttede lommerne i den anden side, Henrik Tofts sugerkopper af nogle labber plukkede umulige bolde op ved gulvet, og stregspilleren ramte millimeter fra overtrådt - eller måske snarere overlagt – netmaskerne med usvigelig træfsikkerhed.

Der blev dækket op med bragende tacklinger og spændte læg-fjedre, så det var en fornøjelse, kontraerne blev omsat med usvigelig sikkerhed, Danmark gik i front med ni - og den eneste spænding i kampen var hurtigt reduceret til, om iltre Talant Dujshebaev på et eller andet tidspunkt skulle tænde fuldstændig af og forsvinde op gennem haltaget som en nytårsraket ladet med plutonium.

Se også: Tysk sejr hjælper Sverige videre ved EM

Eller om kirgiseren mon skulle finde på at slaske løs på sine egne spillere under en infight af en timeout - eller måske endog gå løs på Gudmundur Gudmundsson nok engang.

Hold dog kæft for en udvikling og opmuntrende opvisning. Danmark er klar til EM’s hovedrunde med max-point i de klistrede tasker, når holdet torsdag formiddag letter med kurs mod Sepp Pionteks fødeby Wroclaw. Eller Breslau, som man vist kun skal driste sig til at sige, hvis man er tysker fuldstændig blottet for empati…

Under alle omstændigheder sikkert en ren tilfældighed: Men den gamle fodboldslagsang har også sin gyldighed i håndbold, for vi er sgu røde, vi er hvide - så det klodser. Og nu oven i købet med blod og rifter på knæene efter den største fighter-præstation hidtil ved EM.

Se også: Rusland sender modløse Montenegro ud af EM

Danmark har nu historiske TRE hviledage - torsdagen går dog lige med lidt transport, som heldigvis er konverteret fra bus til fly. Først søndag skal holdet i aktion igen – mod de evige plageånder fra Spanien. De to gruppevindere mødes altid i første kamp for at undgå en ligegyldig kamp i sidste runde, hvor begge kan have sikret sig adgang til semifinalerne.

Selv hvis Danmark taber til Spanien, er vejen til semifinalerne den kommende weekend i Krakow nærmest belagt med ædelt metal: Danmark skal ’bare’ ondulere Sverige og Tyskland, og så er vi der.

Spillerne løb allerede ti minutter før tid rundt med store smil på læberne - ikke mindst da Mads Christiansen scorede på en polsk markspiller i overtrækstrøje.

Det kan også gå hen og blive ret sjovt for os andre i de næste fem kampe.

Talant Dujshebaev og Gudmundur Gudmundsson hilste oven i købet pænt på hinanden efter kampen. Kirgiseren måtte vist bare erkende, at overmagten var for stor!

FAKTA: Her er puljerne i mellemrunden

Programmet for mellemrundens gruppe II

Fredagens program: Sverige-Rusland, Tyskland-Ungarn.

Søndagens program: Spanien-Danmark (kl. 20.30), Tyskland-Rusland.

Tirsdagens program: Sverige-Danmark (kl. 20.30), Spanien-Ungarn.

Onsdagens program: Spanien-Rusland, Tyskland-Danmark (kl. 18.15), Sverige Ungarn.

kommentarer
Vis kommentarer
Håndbold
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen