Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Ustyrlige Mikkel: Her kan ingen følge med ham

Danmarks største stjerne scorer ikke alle de mål, folk forventer af ham - til gengæld står han bag flere scoringer end nogen anden ved EM. Og så er han i øvrigt dansk topscorer ved EM

Den danske sejr over Spanien blev mandag morgen analyseret af Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen

Det er diskussionen, der tilsyneladende aldrig vil dø, når Danmark deltager i slutrunder i herrehåndbold.

Mikkel Hansen.

Geniet fra Helsingør kæmper med enorme forventninger fra alle sider jævnfør sin status som en af verdens absolut bedste håndboldspillere de sidste seks-syv år.

Alt andet lige er det langt fra hver gang, han stiger til vejrs og tamper ti kasser i mål - som især håndbold-forkælede Danmark forventer kamp efter kamp.

Men Hansen kan noget andet. Noget, der meget vel kan ende med at give ham prisen som EM-turneringens mest værdifulde spiller.

Han kan assistere.

Igen illustreret med al tydelighed i søndagens afklædning af de spanske stjerner. I øvrigt: Har du ikke set den 2. halvleg endnu, så få fat i en rettighedshaver og udbed dig videomaterialet, for det var dansk håndbold af en anden verden.

OGSÅ dansk topscorer
Mikkel scorede tre gange på syv forsøg. Langt fra imponerende af en stjerne af hans kaliber. Til gengæld havde han næstsidste hånd på ni af de danske scoringer.

Det bringer ham op på 31 assists foreløbig i turneringen, hvilket ingen har gjort bedre. Tyske Steffen Weinhold er nummer to på den liste med 28. Herefter følger Dmitrii Zhitnikov fra Rusland og Kroatiens stjerne Domagoj Duvnjak med henholdsvis 23 og 21 assists.

De tre spillere har dog alle det tilfælles, at de har spillet fem kampe - Hansen kun fire! I gennemsnit har han leveret næsten otte assists per kamp.

Som nummer fem på listen ligger i øvrigt endnu en dansker, Mads Christiansen, med 19 assists. En position, han deler med blandt andre polske Michal Jurecki og ungarske László Nagy.

Hansen kan dog godt finde målet. Han er dansk topscorer med 20 mål - ni efter topscorer Steffen Weinhold fra Tyskland - igen for en kamp færre.

kommentarer
Vis kommentarer
Håndbold
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen