Åh nej, ikke igen: Dansk EM-profil ramt af skade

Anne Mette Hansen måtte udgå af kampen mod Frankrig efter otte minutter – til gengæld tegner det lovende, når det handler om Stine Jørgensen

Anne Mette Hansen missede VM-slutrunden sidste år på grund af en skade. Torsdag blev hun skadet igen i optakten til EM i Frankrig. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Anne Mette Hansen missede VM-slutrunden sidste år på grund af en skade. Torsdag blev hun skadet igen i optakten til EM i Frankrig. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Følg Håndbold

OSLO (Ekstra Bladet): Som om, der ikke er udfordringer nok, så rendte Anne Mette Hansen også ind i en skade kort inde i kampen mod Frankrig torsdag aften ved Golden League-stævnet i Norge.

Györ-bomberen røg ind i en knæ-mod-knæ karambolage efter blot otte minutter, spillede et enkelt angreb derefter – og blev så hentet ud på bænken, hvor hun forblev opgøret ud.

- Vi ved ikke, hvor slemt det er, men vi ville ikke tage nogle chancer. Hun følte, at hun overstrakte knæet en lille smule, og det er jo svært at vurdere, mens hun stadig er i gang og varm, sagde Klavs Bruun Jørgensen efter kampen om spilleren, der missede VM for et år siden på grund af en korsbåndsskade.

- Jeg så ikke helt, hvad der skete, men vi ville ikke risikere noget. Så må vi se, hvordan hun har det fredag, sagde landstræneren, der til gengæld havde godt nyt, når det gælder Stine Jørgensens mulige indtog i EM-truppen:

- Det ser godt ud. Der har ikke været smerter, så vi holder tungen lige i munden. Jeg vil ikke afvise, at hun kan blive klar til kamp ét ved EM – men jeg vil omvendt heller ikke garantere det. Vi skal være stensikre på, vi ikke gør noget, der er uforsvarligt, sagde Klavs Bruun Jørgensen.

Fire en halv playmaker
Han er i den ejendommelige situation, at han pt har fire playmakere i truppen – og Stine Jørgensen på vej. Mod Frankrig blev 20-årige Kristina Jørgensen udstyret med taktstokken, og den opgave løste Viborg-spilleren med fem fuldtræffere, nogle afbrændere og tekniske fejl.

- Kristina kunne jo godt være forsigtigt nervøs, fordi hun er så ung og skal tage meget ansvar. Det klarer hun rigtigt flot. Hun har en periode i anden halvleg, hvor vores spil bliver lidt stresset, men efter en timeout får hun både samlet sig selv og holdet, og så kører hun den rigtige vej og spiller fremragende.

Power for alle pengene. Kristina Jørgensen gik til stålet i begge ender af banen. Foto: Ritzau/Scanpix
Power for alle pengene. Kristina Jørgensen gik til stålet i begge ender af banen. Foto: Ritzau/Scanpix
 

- Så dækker hun jo samtidig virkelig godt op. Meget stor ros til hende, siger landstræneren efter 20-22 mod de franske verdensmestre, der også famler lidt efter spillet.

Kristina Jørgensen:

- Jeg synes, det blev en stor, fysisk kamp med to gode forsvar, hvor der i begge ender bliver gået til den.

Hvordan synes du, det går for dig personligt i dag?

- Der er både gode og dårlige ting. Sådan er det at være håndboldspiller, og man kan ikke vinde det hele. Det er fedt at få en masse spilleminutter, og så arbejder jeg ellers med selve spillet. Det er fint nok at score nogle mål, men jeg skal også have fejlprocenten lidt ned. Det vil jeg arbejde med, lød det bestemt.

Sådan ser man ud, når man lige har scoret til 16-20 i sin debut mod franske verdensmestre. Foto: Ritzau/Scanpix
Sådan ser man ud, når man lige har scoret til 16-20 i sin debut mod franske verdensmestre. Foto: Ritzau/Scanpix

Mathilde Hylleberg fik debut og reducerede til 16-20 i den fase, da Danmark var lige ved at nå op.

- Det var dejligt. Helt vildt! Det var en forløsning at komme på banen og få smidt alle de nerver – og dem var der mange af. Jeg har helt sikkert aldrig været så nervøs før. Jeg tænkte ikke så meget over, at det var de franske verdensmestre, jeg skulle ind til – det var mere hele oplevelsen, der var nervepirrende, sagde debutanten.

Klavs Bruun Jørgensen fik sig oven i købet en lille positiv overraskelse undervejs:

- Jeg fik meget ud af det. I dag var det næsten ligegyldigt hvilken forsvars-konstellation, vi stillede i. Det så fint ud. Dejlig aggressivitet og god højde, så det var jeg sgu egentlig meget godt tilfreds med.

- Især at vi i en lang periode står med Anne Cecile la Cour, der ikke dækker specielt meget op til hverdag, men hun løser det faktisk rigtigt godt. Det var jeg meget tilfreds med, for hvis det kan lade sig gøre, så løser det faktisk nogle af de problemer, vi har i forhold til det antal forsvarsspillere, vi rutter med.

Pokkers! Danmark slået af verdensmestrene efter gyserafslutning

Hun har nøglen til dansk 'EM-succes

Klavs Bruuns unge gav Frankrig hård modstand

Se billedet: Håndboldstjerner smider tøjet

Utrolige tal: Spiller går fuldstændig mål-amok

Var centrum i nøgen-skandale: Hun er stærk!

Nøddesbo afslører sin hemmelighed: Jeg føler mig helt nøgen

Topscorer, Superliga-kæreste og landsholds-bobler: Mød ligaens nye stjerneskud!

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind