Advokater ind i EM-strid: Nedlægger ny protest efter skandalekamp

Nervøse Tyskland har konsulteret advokater i hjemlandet

De slovenske spillere følte sig snydt efter det uafgjorte EM-opgør mod Tyskland. Foto: All Over Press
De slovenske spillere følte sig snydt efter det uafgjorte EM-opgør mod Tyskland. Foto: All Over Press

VM-bronzevinderne fra Slovenien har i kølvandet på truslen om at forlade EM i Kroatien valgt at protestere videre over at have mistet et point til de forsvarende europamestrene fra Tyskland.

Udligningen i den skandaløse uafgjorte kamp faldt først fem minutter efter slutsignalet, fordi de to litauiske dommere først ville studere en video for at finde frem til, at Sloveniens Blaz Blagotinsek skulle have rødt kort for at have forhindret Tysklands Paul Drux i at tage et hurtigt opgiverkast.

Med det røde kort fulgte et straffekast, som Tobias Reichmann fem minutter efter slutsignalet omsatte til mål og slutresultatet 25-25.

Nu har Slovenien fundet ud af, at Paul Drux først sendte bolden af sted efter tidens udløb.

Derfor er afsendt den anden protest efter den vanvittige kamp, hvor Slovenien jublede efter at have bragt sig foran med 25-24 syv sekunder før tid på et mål af højrefløjen Blaz Janc.

Et mål, som i de officielle papirer først blev scoret i sidste sekund og ikke syv sekunder før tid, som det fremgik af tiden på TV.

Så det bruges bl. a. som et argument i den nye protest.

Protesten har i følge det tyske nyhedssite, Sport 1, medført, at Tyskland har konsulteret advokater i hjemlandet.

Det tolkes som et udtryk som en form for nervøsitet i den tyske lejr, der normalt er vant til at blive forfordelt i en grad, så det set ude fra kan blive næsten pinligt.

EHF's jury skal i løbet af onsdagens behandle den nye protest, og som kan få betydning for, om Slovenien i aften vil møde frem til opgøret  i Zagreb mod Montenegro.

Udover den nye protest har Slovenien truet med at inddrage sportsdomstolen CAS, som formentligt ikke er så tysker-venlig som håndboldverdenen.

Vanvittig EM-sag: Landshold overvejer at trække sig

Helt grotesk: Udlignede fem minutter EFTER tid