Balling fra Salling: Det gik da meget godt

Sikken entre: Peter Balling tog røven på Spanien og imponerede alt og alle – men vist ikke så meget sig selv…

Dagens skarpt skydende midtpunkt. Peter Balling får et par dask på skulderen fra Mikkel Hansen. Foto: Lars Poulsen
Dagens skarpt skydende midtpunkt. Peter Balling får et par dask på skulderen fra Mikkel Hansen. Foto: Lars Poulsen

VARAZDIN (Ekstra Bladet): Otte basser fra Balling. Tak for en entre i denne EM-slutrunder af manden, der har siddet på tilskuerrækkerne til de to første kampe.

Men mon ikke lige, manden fra Salling meldte sig ind i turneringen. Ikke at det medfører en top ti over tillægsord fra indehaveren af den gyldne venstrehånd selv – så er det da godt, at andre står i kø for at rose ham!

Er du ikke selv imponeret?

- Jow. Det må jeg sige, men det er nok først efter kampen, det går op for én, at det var SÅ godt. Jeg synes bare, vi får spillet sat godt op i dag og spiller rigtigt, så vi får en masse mand-mand situationer og bare får trykket spanierne godt bredt. Der bliver rigtigt store rum til os alle sammen.

Du kommer bare fra tilskuerpladserne, sætter dig ned i raceren og vinder dit første formel 1-løb…

- Jaeh, men jeg har jo speeden i benene og får rigtigt godt sammenspil med Mikkel og Lauge i dag, vi får sat spillet godt op og skabt klarhed om de situationer, vi vil i – hvornår vi skal komme på kryds og bredt, og hvem der skal starte pressene. Der var klare roller, og det gør det bare nemmere.

Er der slet ingen nerver på?

- Jow, selvfølgelig. Men jeg er glad for, jeg har været med til en slutrunde før og har prøvet at stå i det, så det lagde ligesom ro på. Vi havde en god træning i går, hvor jeg fik bevist, hvad jeg kan, og så er jeg sikker på, at Spaniens forsvar lige er noget for mig.

Hvordan har det været at sidde udenfor?

- Det er jo aldrig sjovt, men jeg har hele tiden vidst, der var en mulighed. Nikolaj har sagt, at der især mod Spanien kunne være en mulighed, fordi de dækker 5:1. Jeg er bare glad for, jeg kom ind at spille. Jeg har ikke mistet modet undervejs, jeg har bare kæmpet hårdt til træning, suget til mig og forsøgt at lære af alle situationer. Det er jo de bedste, jeg spiller sammen med!

Bum! Otte gange ramte Peter Balling plet, og scoringer sad her, der og alle vegne. Smækket ind med akkuratesse og stor coolness. Foto: Lars Poulsen
Bum! Otte gange ramte Peter Balling plet, og scoringer sad her, der og alle vegne. Smækket ind med akkuratesse og stor coolness. Foto: Lars Poulsen

Tror du spanierne kendte dig?

- Jeg har spillet mod et par af dem, der spiller i Nantes, så de burde da vide lidt. Men det da ikke sikkert, de vidste, at jeg lige kom på de kryds.

Hvornår fik du besked?

- Det gjorde jeg en time inden.

Hvor tit scorer du otte i en landskamp?

-  Det gør jeg ikke ret tit, haha. Men jeg tror nu, jeg har lavet syv en gang før.

Men kan du være i din egen krop?

- Jow-jow. Jeg er en fyr, der er stille og roligt helt nede på jorden. Men selvfølgelig er jeg meget glad for, at det lykkes så godt for mig i dag.

Du er bare iskold – og fra Salling?

- Ja!

Det er sådan, det er?

- Ja, haha.

Støder markerne sammen? Jeres og Tofternes?

- Nej, der er lige en tre kilometer imellem

Og et par stengærder?

- Ja, der er et par stykker.

Du risikerer at blive skiftet ud til den næste kamp. Afklaret med det?

- Jaja. Selvfølgelig håber jeg efter sådan en indsats at få lov til at være med, men det bestemmer Nikolaj jo suverænt.

Derfor skifter Nikolaj ud før EM-gyser

Kæmpe forløsning: Ny dansker blev den store helt

Nikolajs genistreg - nu kan vi mule resten!