Annonce:
Annonce:

'Bam-Bam' i vild respekt: Danmark er verdensklasse overalt!

Patrick Wiencek har ikke lyst til at tage hjem til Kiel med et nederlag til danskerne, men han, Steffen Weinhold og Uwe Gensheimer roser Danmark til skyerne

Ekstra Bladets Jan & Jan leverer optakt til Tysklandskampen. Video: Lars Poulsen
Annonce:
Følg Håndbold

VARAZDIN (Ekstra Bladet): Patrick Wiencek er en fornuftig kleppert på 201 cm og 110 officielle kilo, der til hverdag deler håndmadder ud i Kiel med René Toft som medkumpan. Derfor bliver kampen i aften speciel, der erkender den 28-årige, der lyder kælenavnet ’Bam-Bam’ efter Barneys uregerlige barn i Familien Flintstone.

- Ja, det er altid specielt at spille mod egne klubkammerater, som man til hverdag kommer godt ud af det sammen med. Men når de 60 minutter bliver fløjtet i gang, vil vi naturligvis alle gerne vinde, så vi ikke hjemme i Kiel skal høre for, at vi eventuelt har tabt til Danmark, siger Bam-Bam.

Tyskland slog Tjekkiet 22-19 med besvær.

- Det var det, vi på tysk kalder ’ein dreckigers Spiel’ - en snavset kamp. Vi spillede ikke specielt kønt, men vi fik de to point på godt forsvarsspil – men i angrebet er vi nødt til at forbedre os, siger Patrick Wiencek.

Annonce:

- Spiller I for langsomt – eller hvad er galt?

- Det er svært at sige. Hvis jeg vidste det, ville vi lave om på det, men vi er tilfredse. Vi slog Tjekkiet, det var ikke let – jeg tænker, danskerne er klar over det, siger han med en muligvis let drillende krusning i mundvigen.

- Hvad bliver Danmark for en opgave for jer?

- Det bliver en hård kamp mellem to gode mandskaber. Tyskland mod Danmark… Der er jo en del rivalitet forbundet med sådan et opgør, og Danmark har verdensklassespillere. Et fremragende angreb, et lige så fremragende forsvar og strålende målmænd – det var jo ikke uden grund, holdet vandt OL.

- Har du fundet svagheder?

- Ja, dem leder vi efter på video, haha.

Hendrik Pekeler i aktion mod Tjekkiet. Han er den ene halvdel af duoen 'Bam-Bam und Peke', der dækker midt i en fremragende tysk defensiv. Til hverdag spiller han for Nikolaj Jacobsen i Rhein-Neckar Löwen. Foto: Lars Poulsen
Hendrik Pekeler i aktion mod Tjekkiet. Han er den ene halvdel af duoen 'Bam-Bam und Peke', der dækker midt i en fremragende tysk defensiv. Til hverdag spiller han for Nikolaj Jacobsen i Rhein-Neckar Löwen. Foto: Lars Poulsen

Steffen Weinhold, 31, er også klubkammerat med René Toft og Niklas Landin:

Annonce:

- Danmark er et meget stærkt mandskab, og på papiret med sikkerhed det hidtil stærkeste hold, vi møder efter de første fire kampe. Derfor har vi brug for at forbedre vores spil, hvis vi skal hente de to point. Vi må kaste alt ind i den kamp, hvis vi skal nå semifinalen.

- Papir er vel papir? Danmark tabte til Tjekkiet – I vandt!

- Jo, men alle ved jo også, at det var en kæmpe overraskelse, at Danmark tabte det opgør. Danmark ER jo olympisk mester, så papir er jo på en måde papir, og holdet er det sværeste, vi hidtil er løbet på i EM.

- Hvad kommer danskerne med?

- Et traditionelt og stærkt 6:0-forsvar, to særdeles gode målvogtere, stærkt kontraspil, masser af tempo i angrebet og mange spillere, der skyder godt fra distancen og et hold, der er godt til at fordele spillet bredt over banen. Det er et hold, hvor det jo egentlig er ligegyldigt, hvem de sætter ind – der er kvalitet hele vejen rundt i truppen.

Uwe Gensheimer, holdkammerat med Mikkel og Møllgaard i Paris – og fortid med Nikolaj Jacobsen i Rhein-Neckar Löwen, mener ikke, holdene kan læne sig op af gamle titler. Tyskland vandt EM for to år siden, Danmark OL syv måneder senere.

- Fortiden har jo ikke meget at sige i denne turnering. Man kan sige, at Danmark endnu ikke har spillet deres bedste håndbold, og det har vi heller ikke. Det bliver en meget interessant kamp!

Afsindig træner tæt på at sparke TV2-ekspert til invalid

Var centrum i nøgen-skandale: Hun er stærk!

EM-vanvid: Danmark straffet for at bære forkerte shorts

EM-idioti: Derfor får Danmark kæmpe fordel

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bandidos skal bekæmpes hårdt og med alle midler
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: