Cool Landin om gravid hustru: - Hun kan sagtens holde den

Det danske landshold risikerer at miste sin sidste skanse ved EM, da hustruen kan gå i fødsel

Landin håber, at hustruen venter med at gå i fødsel til efter EM er færdig. Foto: Lars Poulsen
Landin håber, at hustruen venter med at gå i fødsel til efter EM er færdig. Foto: Lars Poulsen

VARAZDIN (Ekstra Bladet): Der var intet på spil mod Makedonien, da Danmark allerede inden kampen havde sikret sig en plads i semifinalen og en førsteplads i mellemrunde-gruppen.

Nu venter der i stedet en semifinale, hvor alt er på spil. En kamp, hvor det danske landshold kan risikere at mangle kaptajnen og målmand, Niklas Landin. Det fortalte DHF i en mail, der blev sendt ud efter slutfløjtet mod Makedonien.

'Kevin Møller indkaldes til landsholdslejren i finaleweekenden, da Niklas Landins hustru muligvis går i fødsel i løbet af de kommende dage. Foreløbigt bliver Kevin Møller ikke skrevet ind i truppen men bliver en del af den udvidede 18-mandstrup.'

Niklas Landins hustru har termin 6. februar, og han tager det da også selv situationen lige så roligt, som når han står i målet og håndbolde flyver om ørerne på ham.

- Den situation har jeg jo kendt til i lidt længere tid, end I har kendt til det, så på den måde er det jo ikke nyt for mig, og det er i ren og sker sikkerhed, at Kevin ikke skal bruge en hel dag på at rejse herned, hvis det er, jeg pludselig får en melding.  

- Hun får flere plukveer, end i starten af januar, så det er af sikkershedsmæssige årsager, at vi har Kevin tæt på truppen, så han ikke bare bliver kastet ind direkte fra Flensburg. 

Håber hun venter
Landsholdets sidste skanse har da også tiltro til, at han nok skal være med til den bitre ende ved EM slutrunden.

- Jeg forbereder mig 100 procent på hver kamp og håber på, at hun ikke går i fødsel før på mandag eller tirsdag.

- Hun kan sagtens holde den ud. Det går jeg stærkt ud fra, siger den vordende far med et smil på læben. Niklas Landin er i forvejen far til en lille søn.

Situationen på hjemmefronten har heller ikke fyldt noget, når først der har været gang i den inde på banen.

- Jeg synes egentlig, at lige så snart kampene er gået i gang, så har mit fokus været på håndbolden. Jeg har da tænkt over det, når vi ikke har spillet, men lige så snart vi har spillet, så har jeg ikke haft fokus derhjemme, siger Niklas Landin.

Der er heller ingen sure miner hjemme ved hustruen, der vil have sin mand hjem fra slutrunden.

- Jeg tror helst, hun ser, at jeg står der ved siden af, når hun går i fødsel, men hun kan også godt forstå, at jeg står her nu.

Niklas Landin er - formentlig - i aktion på fredag, når Danmark spiller sin semifinale.

EM-bombe! Landin skal være far - indkalder afløser

Danmark prygler Makedonien i storsejr