Dansk offensiv med selvtillid: Et hold vi skal slå

Danmark så rigtig skarpe ud i angrebet i den første kamp mod Ungarn, men Morten Olsen tror på, at det kan blive endnu bedre fra dansk side

Ekstra Bladets håndboldeksperter giver deres bud inden opgøret mod Tjekkiet. TV: Lars Poulsen

Ungarn var godt med i første halvleg, da de mødte Danmark i lørdagens første kamp ved EM, men i anden halvleg trak Danmark stille og roligt fra.

Det gjorde de blandt andet takket være en yderst kontinuerlig offensiv, der konstant udfordrede de store og fysisk stærke ungarer. Rasmus Lauge, Michael Damgaard og Morten Olsen var blot nogle af de spillere, der fik vist, at de er klar til at indfrie de store forhåbninger, der er til holdet ved denne slutrunde.

- Jeg tror, det bliver svært for de andre hold, når vi spiller på den måde at skulle dække det op, for der er mange spillere, der skal holdes øje med, siger Morten Olsen, der selv var sat på en højre back, selvom han er højrehåndet. En opgave han løste glimrende og som blot understreger, hvor mange greb det danske hold kan ty til i angrebet.

Morten Olsen var en central del af en velsmurt dansk offensiv i den første kamp ved EM. Foto: Lars Poulsen
Morten Olsen var en central del af en velsmurt dansk offensiv i den første kamp ved EM. Foto: Lars Poulsen
 

Han er også enig i, at de danske spillere går på banen med en fornemmelse af, at modstanderne skal have en usædvanlig skarp dag, hvis de skal lukke den danske offensiv ned.

- Det synes jeg. Vi har mange ting, og vi er jo først lige begyndt på det spil med mig som højre back og oveni det, så har vi spillet med de to venstrehåndede, så vi har flere ting, vi kan lukke op for - og så kan vi også forbedre vores spil med mig som højre back. Ungarn var vores første kamp, og vi skal se noget video, og så kan vi højst sandsynligt finde nogle småting, og så håber vi på, at det kan blive endnu bedre, fortalte Morten Olsen til Ekstra Bladet til holdets træning søndag aften.

Skal slå Tjekkiet
I aften er det så tid til at smide træningstrøjen og skifte den ud med kamptrøjen. Tjekkiet venter, og de skuffede stort i den første kamp mod Spanien. Det var som sådan ikke det store chok, at de tabte, men et nederlag på 32-15 var alligevel en ganske ydmygende oplevelse.

- Hvis man kigger på resultatet, så var det en halvsløj dag for dem på kontoret. Vi har set en smule video på dem, og Nikolaj (Jacobsen, red.) har fortalt, at det er en smule skævt, at de taber med så meget. Selvfølgelig er det er hold, vi skal slå, men jeg synes, at for vores eget vedkommendes skyld, så skal vi bare ride videre på den bølge, vi har med at kæmpe, vise en masse udstråling, vilje og fight, siger Morten Olsen.

Danmarks kamp går i gang klokken 20.30

Alarmen afblæst: Landsholdets 'krise' afværget

Irriteret Landin stor-skuffede i magtdemonstrationen