Dansk profil: Bekymrende at vi falder så dybt

- Man kan da godt blive lidt bekymret, indrømmer Morten Olsen efter fiaskoen mod Tjekkiet

Magnus Landin og 250 kamp-jubilaren Hans Lindberg græmmer sig. Foto: Lars Poulsen
Magnus Landin og 250 kamp-jubilaren Hans Lindberg græmmer sig. Foto: Lars Poulsen

VARAZDIN (Ekstra Bladet): - Det var sgu en sløj omgang!

Morten Olsen lykkedes heller ikke med ret meget på banen, og efterfølgende var det også svært for ham at finde den præcise forklaring på, HVAD der gik galt.

Hvad skete der?

- Vi tabte!

Det så jeg godt. I førte ved pausen…

- Ja, vi burde have været foran nogle-og-tyve 14 ved pausen, og i anden halvleg burde vi også have ført kæmpe stort. Det er jo ikke små chancer, vi brænder, så man kan i hvert fald ikke sige andet, end at det er selvforskyldt, vi taber den kamp, siger manden fra Osted.

- Vi misser specielt i første halvleg nogle helt frie skud, og så laver de mål på deres kontraer. Det er meget uligt os, at vi ikke får etableret et ordentligt returløb.

Har deres målmand en rigtigt god dag – eller er I for dårligt skydende?

- Han står lidt uvant, men han har selvfølgelig også en rigtigt god dag, det fortæller statistikken sikkert.

17 redninger!

- Ja, hvis det er 17, så er de 12 af dem helt sikkert 100 procent-redninger, hvor vi normalt lægger bolden ind. Så bliver det en svær kamp, og når vi samtidig ikke får lukket ned for de små spillere, de har, så ender det ikke som verdens bedste kamp fra vores side.

Er du rystet?

- Mmmh. Jeg er lidt forundret, for jeg synes, vi spiller rigtigt godt i første halvleg og har godt styr på det. Det undrer mig, at vi ikke får lukket til og bare kører ti minutter hårdt på, hvor vi får lagt afstand. Men de bliver ved med bare at score mål, og selv da vi kommer foran med tre, lukker vi dem ind igen. Det var lidt mærkeligt, at vi ikke kunne skabe det større hul, så vi kunne finde ro og bare køre kampen hjem.

- Men hver gang, vi fører med tre, render vi enten ind i udvisninger eller brænder nogle helt frie chancer, og det knækker, når vi ikke lige strammer grebet.

Defensivt stod I heller ikke stærkt!

- Hele kampen – mere eller mindre – var det ikke så godt, det vi lavede bagude, så… Så… Når man brænder mange chancer foran og ikke kan lukke ned bagved, så bliver det en lidt skidt kamp.

Skaber sådan et nederlag tvivl på egne evner?

- Nej! Overhovedet ikke. Der er ingen usikkerhed på dem, men jeg tror meget, at… Jeg ved ikke… Hvordan skal man nu sige det? Mærkeligt, at vi havde en sløj kamp mod Norge ved Golden League og så spiller rigtigt godt mod Frankrig. Så kommer vi her og spiller godt mod Ungarn og tænker: Nu har vi ramt rytmen – og så kommer sådan en her. Det skal vi væk fra.

Hvad sker der med jer nu?

- Jeg er ret sikker på, vi nok skal slå igen. Jeg håber i hvert fald, der kommer et ordentligt brag mod Spanien. Desværre er det ikke helt op til os selv, om vi skal have fire point med os over til mellemgruppen.

Er du nervøs for jeres bundniveau?

- Hvis man tager de brændte chancer væk, spiller vi egentlig fint, men man kan da godt blive bekymret, når vi kan falde så dybt.

Efter dansk nedtur: Fiasko er for mildt et ord

Efter EM-chokket: - Vi skyder deres målmand til verdensklasse

Efter overraskende drama: Spanien klar til gruppefinale mod Danmark