Derfor skifter Nikolaj ud før EM-gyser

Det danske forsvar skal i aften dække defensivt mod et spansk hold uden skytter - derfor er Anders Zachariassen ofret

Nikolaj Jacobsen har ændret i sim trup af taktiske årsager. Foto: Lars Poulsen
Nikolaj Jacobsen har ændret i sim trup af taktiske årsager. Foto: Lars Poulsen

LUDBREG (Ekstra Bladet) Nederlaget til Tjekkiet skal bruges som afsæt til aftenens gyser mod Spanien. Det er den taktik landsholdslejren har brugt de sidste to døgn, forklarer landstræner Nikolaj Jacobsen. 

- Man skal lære af sine nederlag, og vi skal være bedre til at håndtere modgang. Vi skal lære at bevare roen, for vi spiller knap så klogt i de perioder, hvor vi er under pres.

- Det var en kamp, hvor vi havde alt at tabe og intet at vinde, og så skete det, vi havde snakket om ikke måtte ske. Det blev en tæt kamp til sidst, og så lugtede Tjekkiet en overraskelse, og de spillede en rigtig flot kamp.

- Men vi har brugt mest tid på at se fremad. Vi skal lære af de ting, vi gjorde forkert. Vi fik ikke bredt spillet godt nok ud, specielt i anden halvleg. Og så har vi set noget video og forberedt os mod Spanien.

- Og hvad har du fundet ud af omkring Spanien?

- Det er et rigtig godt hold med mange dygtige spillere.

- Men uden skytter?

- Det vil jeg ikke sige, men de har mellemdistancespillere, og som altid er det spanske spil centreret om nogle stregspillere og fløjspillere.

- Hvordan dækker i op for det?

- Mod Tjekkiet ville vi ud og tage deres tryk med Anders Zachariassen fremme. Nu går vi tilbage til en lidt mere defensiv opstilling mod Spanien, siger Nikolaj Jacobsen.

Og han har ladet handling følge ord. Anders Zachariassen, som med sine 192 cm ikke er høj i håndboldmæssig forstand er sat helt uden for truppen i aften og er erstattet af højrebacken Peter Balling.

Det indikerer, at Danmark kommer til at spille med et fladt 6:0-forsvar med de to 200 cm højeToft-brødre i midten. Når de skal have en hvil, kommer Henrik Møllgaard ind. Han er lige knap to meter høj.

Peter Balling kan bruges til at angribe på ydersiden af backen. Noget som Nikolaj Jacobsen har savnet i de to første kampe ved EM.

I øvrigt er Spanien svækket til aftenens kamp. Den stærke stregspiller Julen Aginagalde er skadet og helt ude af truppen. Han er blevet erstattet af venstrebacken Iosu Goni.  

En bekymring hos den danske landstræner er de mange udvisninger, som Mikkel Hansen har raget til sig i turneringen.

- Det skal vi have barberet ned. Fem udvisninger i to kampe til Mikkel. Det er for mange.

- Hvordan skal i løse Spaniens offensive 5:1-forsvar?

- Vi har trænet på at finde nogle fornuftige løsninger på. Vi har mange dygtige mand-mand-spillere som forhåbentligt kan finde nogle huller i det spanske forsvar. Især på ydersiden af backerne. Men selvfølgelig er syv mod seks også en mulighed, men så skal vi gøre det bedre, end vi gjorde mod Tjekkiet.   

- Spanien er et klogt håndboldhold med en rigtig godt defensiv, og de har to gode målmænd. De må ikke have 17 redninger, som Tjekkiets målmand havde, for så vinder vi ikke over Spanien, siger landstræneren. 

Se Ekstra Bladets kommentator vurdere nederlaget til Tjekkiet. TV: Lars Poulsen

Nikolajs EM-bombe: Danmarks bedste droppet til skæbnekamp

Sverige banker EM-værter - Island sendt hjem