EM er i gang! I aften skal vi holde med ... Odense

Med klarmeldingen fra Stine Jørgensen råder landsholdet nu over syv Odense-spillere – det giver visse fordele, siger kaptajnen

Syv på stribe. Fra venstre Mie Højlund, Stine Jørgensen, Nadia Offendal, Kathrine Heindahl, Mette Tranborg, Trine Østergaard og Althea Reinhardt. Foto: Lars Poulsen
Syv på stribe. Fra venstre Mie Højlund, Stine Jørgensen, Nadia Offendal, Kathrine Heindahl, Mette Tranborg, Trine Østergaard og Althea Reinhardt. Foto: Lars Poulsen
Følg Håndbold

NANTES (Ekstra Bladet): Her sidder den så. Odense-klanen på landsholdet. Septetten blev komplet, da Stine Jørgensen fuldstændig som forventet kunne melde sig EM-klar dagen før slaget mod Sverige efter sidste weekends tur til Møbelringen Cup i Norge som 17. passager.

Nu er det op af sofaen for de syv Odense-spillere, der til sammen dækker seks af syv pladser på et mandskab, hvor Freja Cohrt såmænd banker alvorligt på til den sidste plads som venstre fløj – men lige akkurat ikke kom med på landsholdet i denne ombæring.

Det er selvfølgelig i særklasse glædeligt, at kaptajn Stine Jørgensen på rekordtid og blot fem uger efter en menisk-operation er blevet skrevet ind i truppen på 16 spillere.

- Jeg har hele vejen taget en dag ad gangen. Det er bare kommet snigende, at jeg blev klar, siger en glad Stine Jørgensen, der blev tjekket og clearet til EM på pakkedagen efter togtet til Oslo i samarbejde mellem klub og landshold.

- Odense har jo været med hele vejen, og i klubben kunne de sige god for, at jeg tog afsted.

- Har Odense egentlig noget at skulle have sagt?

- Ja, helt sikkert. Det er min arbejdsgiver. Nu kan jeg ikke reglerne 100 procent, men klubben har været med inde over og sagt, det er forsvarligt.

- Kunne de nægte dig at stille op?

- Det ved jeg faktisk ikke. Jeg tror ikke, de kan, når det ER forsvarligt, at jeg spiller.

- Så de sagde: Vi synes, det er en skidegod idé, at du tager ned og spiller otte kampe?

- Det var ikke lige helt sådan, de formulerede det, men de var i hvert fald positive og sagde god for det, siger Stine Jørgensen.

Stine Jørgensen er blevet klar på rekordtid. Foto: Lars Poulsen
Stine Jørgensen er blevet klar på rekordtid. Foto: Lars Poulsen

Sammen med Trine Østergaard, Mette Tranborg, Kathrine Heindahl, Nadia Offendal, Mie Højlund og Althea Reinhardt udgør hun til dette EM en solid klubbase på et nationalmandskab – som Buducnost traditionelt leverer det makedonske landshold, Metz og Brest bidrager til det franske og Lada i sin tid nærmest var identiske med koleriske Jevgenij Trefilovs russiske landshold.

Knæet er raskmeldt – noget andet er spilleformen, der er ukendt.

- Jeg er det bedste sted, jeg kan være i forhold til, at jeg har været ude for en knæskade og ikke har spillet kampe. Vi får se. Det er svært at svare på, siger Stine Jørgensen.

Hun ser små og klare fordele i at dele halgulv med seks andre landsholdsspillere til hverdag:

- Vi har nogle ting, som vi har svært ved at træne i dybden, når vi er med landsholdet. Dem håber jeg, vi tager med fra klubben.

- Kan du nævne eksempler?

- Små systemer, små ting. Vi har også nogle andre tegn på landsholdet end i klubben, og der er det nogle gange lidt nemmere og hurtigere i pressede situationer at give tegn til spillere, man har et forhold til hjemmefra. Der er nogle ting, hvor vi bare kender hinanden lidt bedre.

Socialt udgør de syv i hvert fald ikke en klike, garanterer Lotte Grigel.

- Vi har en sindssygt homogen trup, og folk mingler på kryds og tværs. Det er kun i omklædningsrummet, der er faste pladser, og det SKAL der være. Men her på holdet er vi alle Danmark-spillere!

Dansk landstræner med klar tale: - Det er amatøragtigt

EM-skytter har kun ét problem: De rammer ikke

Svinger pisken efter øretæve: - Jeg er irriteret på mig selv!

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind