EM-profil har en stærk nyhed: 'Frikendt'

Anne Mette Hansen slap med skrækken og bliver muligvis allerede klar til at spille de to sidste kampe ved Møbelringen Cup

Anne Mette Hansen i perlehumør ved en træning op til Møbelringen Cup. Hun fik en god besked i morges. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Anne Mette Hansen i perlehumør ved en træning op til Møbelringen Cup. Hun fik en god besked i morges. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Følg Håndbold

OSLO (Ekstra Bladet): Smilet er bredt, og øjnene stråler. Anne Mette Hansen er om ikke blevet raskmeldt, så har EM-profilen dog en god nyhed at fortælle dagen efter, hun efter otte minutters spil mod Frankrig måtte trække sig ud af kampen.

- Jeg er glad, for det går godt. Jeg fik gode nyheder i morges, jeg har mindre ondt, og fysioterapeuten er forholdsvis positiv, siger bagspilleren, der for et år siden missede VM grundet en korsbåndsskade i samme højre knæ.

Men fysioterapeut Mikkel Hjuler har faktisk frikendt ’patienten’ for denne gang, og dermed er Györ-spilleren klar til at bruge kræfterne i det danske midterforsvar i Frankrig, hvor hun også har tænkt sig at kyle nogle kugler i kassen.

- Jeg gled, og den fedtpude, der sidder i knæet, fik et tryk, da jeg lavede overstrækket. Den sidder på siden af knæet og skal vel tage fra, når den slags sker. Men det er jo i samme knæ, jeg sidste år havde skaden i det bageste korsbånd, og det var selvfølgelig også derfor jeg reagerede lidt mere voldsomt end ellers – og derfor Mikkel er lidt mere påpasselig, siger Anne Mette Hansen dagen derpå.

- Man behøver ikke operere det bageste korsbånd, som i øvrigt heller ikke var helt revet over, så det vokser sammen igen. Det regner jeg da med, det har gjort, for knæet fungerer fint - syv-ni-13, siger hun.

Anne Mette Hansen og Klavs Bruun Jørgensen sidste år i september, da hun to dage forinden delvist havde revet bageste korsbånd i højre knæ over. Foto: Lars Poulsen
Anne Mette Hansen og Klavs Bruun Jørgensen sidste år i september, da hun to dage forinden delvist havde revet bageste korsbånd i højre knæ over. Foto: Lars Poulsen

Har du overhovedet ikke haft men?

- Det er meget lidt. Nogle gange kan jeg godt mærke det, hvis jeg sidder i bestemte stillinger som eksempelvis i bussen, hvor det ikke er så rart at sidde med det bøjet i længere tid ad gangen. Men på banen mærker jeg ikke noget.

Hvis du skal være helt ærlig, var du vel nervøs for det korsbånd?

- Jaja, det var jeg da. Det var jeg under kampen og også bagefter, da jeg blev testet igen. Jeg var gennem en ny test her til morgen, og fysioterapeuten er bare blevet mere og mere positiv for hver gang.

Så du spiller vel allerede lørdag mod Norge?

- Det kommer an på, hvordan jeg har det. Jeg mærker stadig en lille smule til det, og vi skal helst have det til at gå helt væk for at det ikke skal genere i forhold til mesterskabet. Der er ikke grund til at tage chancer, og hvis vi kan undgå en lille irritation nu, er det bedre at holde sig fra banen, frem for at jeg skal døje med det til EM.

Det lyder til gengæld som om, du bliver sparet i weekenden?

- Nej, jeg vil da helst spille, hvis jeg kan. Vi må se, om jeg ikke kan nå at blive klar, siger Anne Mette Hansen, der fra bænken kunne se Danmark tabe 20-22 til verdensmestrene, inden de rød-hvide lørdag skal op mod Norge.

- Jeg synes, vi viste mange gode takter mod Frankrig. Forsvaret var godt, og når man kun lukker 22 mål ind mod Frankrig, så er det høj klasse. Vi kommer til mange fine ting i angrebsspillet, men det er jo også i disse kampe, vi skal teste nye ting.

Klavs Bruun Jørgensen:

- Om hun spiller? Det kommer fuldstændig an på, hvad hun og fyssen siger. Der er ikke grund til at risikere så meget, men jeg vil selvfølgelig gerne have hende klar, for hvis hun er ude, så kommer vi til at slide ekstra meget på de andre.

EM-mirakel: Dansk profil i rekord-comeback

Pokkers! Danmark slået af verdensmestrene efter gyserafslutning

Hun har nøglen til dansk 'EM-succes

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind