EM-skytter har kun ét problem: De rammer ikke

Bagspillerne ramte plet på hvert fjerde forsøg – men får ros for trods alt at blive ved med at skyde

Anne Mette Hansen kommer med vildskaben malet i ansigtet, og måske scorer hun her sit enlige mål - på syv forsøg. Foto: Ritzau/Scanpix
Anne Mette Hansen kommer med vildskaben malet i ansigtet, og måske scorer hun her sit enlige mål - på syv forsøg. Foto: Ritzau/Scanpix
Følg Håndbold

OSLO (Ekstra Bladet): Hvis det var dart, ville tapetet være grundigt laset og flosset ved siden af skiven. Der skal godt nok fyres mange spredehagl af, før de danske bagspillere rammer plet - men bagspillerne får landstrænerens ros for trods alt at blive ved.

Så skal pletskuddene nok komme!

Holdet fik i hvert fald en tiltrængt og sikker 23-16 sejr over et ungarsk hold minus fire-fem profiler, og det var tæt på at være det vigtigste, inden holdet allerede tirsdag morgen drøner til franske Nantes.

- Sejre er altid gode. Dem samler vi på, siger Klavs Bruun Jørgensen, der erkender, at træfsikkerheden fra bagkæden halter.

- Men jeg synes jo stadig, vi skaber chancer nok. Det gjorde vi også mod Norge, og i den der fokusering på, at vi ikke laver mål nok, glemmer vi lidt, at vi rent faktisk skaber mulighederne. Vi mangler bare at få puttet dem ind.

Klavs Bruun Jørgensen er tilfreds med, at skytterne bliver ved med at forsøge sig, selv om boldene langt fra hver gang går ind. Foto: Ritzau/Scanpix
Klavs Bruun Jørgensen er tilfreds med, at skytterne bliver ved med at forsøge sig, selv om boldene langt fra hver gang går ind. Foto: Ritzau/Scanpix

Anne Mette Hansen, Kristina Jørgensen og Mette Tranborg fyrede hver fem skud af inden pausen – og ramte hver især kun plet en gang. Totalt i kampen brugte danske bagspillere 24 forsøg på at score sølle seks gange.

- Det skæmmer billedet lidt i dag. Det gode ved denne kamp er, at det er en fin øvelse. Man kan ikke bare forvente, at man kommer foran med seks-syv stykker på kort tid. Jeg kan da godt se, at vi burde have ført 4-1 efter ti minutter. Det gjorde vi bare ikke. Den stod 1-1, og det var da pisse-irriterende. Den gode lære er, at vi bare bliver ved med at spille. Det er det, de gode hold som Frankrig gør, siger landstræneren.

Han spillede smalt, sled meget på få, sparede på eksperimenterne og lod Althea Reinhardt blive i målet efter pausen.

- Vi ville vinde. Det er altid vigtigt at sætte et godt sidste aftryk før en slutrunde, siger Klavs Bruun, der skiftede de nye fløje ind i anden halvleg. Der gik et lettelsens sus gennem reporteren, da Lærke Nolsøe scorede i sit fjerde og Mathilde Hylleberg i sit femte forsøg…

- Man kan sige, at Hylleberg fik gjort mange ting rigtigt, og det er det gode ved det, så hun fik sluttet af med et fint aftryk. Det samlede billede var selvfølgelig shaky. Lærke scorer også på sine to sidste chancer, siger Klavs Bruun.

Han fejrer mandag sin datters ni års fødselsdag, mens Stine Bodholt udnytter sin fri-mandag til et styrkepas – naturligvis.

Stine Bodholt plaffede tre bolde i kassen i anden halvleg. Foto: Ritzau/Scanpix
Stine Bodholt plaffede tre bolde i kassen i anden halvleg. Foto: Ritzau/Scanpix

- Jeg skal slappe af, vaske tøj og spise noget god mad, inden jeg tirsdag tidligt tager flyveren fra Karup, afslører stregspilleren og forsvars-krumtappen.

Hvad er godt og skidt i dag?

- Vi brænder lidt for meget. Det har været et problem hele vejen igennem. Vi skal bare blive ved, så kommer det. Vi skaber stadig chancerne, vi spiller rigtig fin håndbold, og vi skaber store chancer. Vi skal score, det er det sidste, vi skal hjem og kigge på.

Danmark åbner fredag EM mod Sverige, der to gange hjemme har tabt til Montenegro – 28-30 fredag og 30-32 søndag. Danmark render formentlig ind i de balkanske plageånder i mellemrunden. Polen, som Danmark møder i kamp to, tabte hjemme 27-28 til Tyskland.

Fjeld-tabere: Store smæk til danske piger

Endelig - Danmark vandt en EM-test

Bomber beklager: - Jeg skyder ad helvede til

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind