Fjeld-tabere: Store smæk til danske piger

Althea Reinhardt stod en forrygende halvleg mod Norge, men Danmark fik alligevel grumme stryg af vice-verdensmestrene

De danske håndboldkvinder tabte tabte stort. Foto: Vidar Ruud/Ritzau Scanpix
De danske håndboldkvinder tabte tabte stort. Foto: Vidar Ruud/Ritzau Scanpix
Følg Håndbold

OSLO (Ekstra Bladet): Danmark fik grumme prygl af de norske vice-verdensmestre, der vandt arvesøstre-opgøret med 28-22 efter norsk føring på 13-10 ved pausen.

Men der var danske lyspunkter undervejs!

Anne Mette Hansen var fuldstændig kampklar igen og gik i den grad forrest i en dansk indsats, der blev præget af mange fejl, udvisninger og afbrændere på selv store chancer. Hun så pænt slidt ud til sidst…

Her er en anden: Hjemme i ligaen står hun med en redningsprocent på vanvittige 51, og når Althea Reinhardt også kan ramme stimen på absolut topniveau, så har Ekstra Bladets departement for undersøgelse af positiviteter i forbindelse med landsholdshåndbold i hvert fald fundet ét punkt, der er absolut godkendt.

Den 22-årige jente fra Horbelev på Falster drev de norske skytter til vanvid med dobbeltredninger og parader på helt frit buldrende modstandere i luftrummet inde over feltet og holdt stort set ene kvinde Danmark inde i den kamp før pausen.

Et dusin (12) solide parader på 25 skud. Hun lukkede simpelt hen buret i otte minutter, da Danmark ellers i over et minut var i dobbelt undertal på banen.

Eneste problem: Nede i den anden ende brillerede den 16 år ældre veteran Kathrine Lunde med små mirakler mixet med ind imellem elendige danske afslutninger på en aften, da det nok engang blev demonstreret, at det danske bolværk defensivt er nogenlunde holdbart.

10-13 ved pausen mod en modstander af Norges kaliber er absolut godkendt, og der burde have stået et større ciffer ud for Danmark efter de første 30 minutter – men eksempelvis stregspillerne kan nærmest ikke score på et tomt mål netop nu.

Flere billeder fra kampen: Vidar Ruud/Ritzau Scanpix

 

Tilsæt fire udvisninger plus én, som den danske bænk følte sig voldsomt ramt af, da dommerbordet efter en timeout slog hårdt ned, fordi Klavs Bruun havde en spiller for meget på banen. Og den danske defileren ud i straffeboksen fortsatte også efter pausen, hvor Mette Tranborg to gange i rap måtte til afsoning.

Ti minutter efter pausen var det slut for danskernes vedkommende mod værterne, der skiftede mindst et gear op. 10-13 blev til 12-20 – bl.a. på fire scoringer af stjerne-stregen Heidi Løke, som Norge sparede os for inden pausen. Hun scorede såmænd to af dem med venstrelabben…

Ti minutter før tid var Danmark bagud med hele ti kasser ved stillingen 16-26, og så er det jo, man nok som spiller drømmer om at komme hjem og ligge på langs i et eller andet blødt fra Møbelringen…

Sandra Toft stod i øvrigt en godkendt anden halvleg, blev selvfølgelig ramt i hovedet af et skud, men rejste sig og stred videre.

Men tankevækkende at Danmark trods 21 redninger af keeperne alligevel må tage rollen som fjeld-taber så klart blot seks dage før EM-start…

Kærester og topklasse: Drømme-duoen har indtaget Danmark

Stjerne løber maraton i dette kostume: - Mangler plads til mit udstyr

Nøddesbo afslører sin hemmelighed: Jeg føler mig helt nøgen

Hun har nøglen til dansk 'EM-succes

Video til salg: Håndbold-spillere misbrugt på nettet

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind