Før semifinale-braget: Ingen svensk høne at plukke

Mads Mensah mener ikke, at Danmark har et særligt regnskab at gøre op med Sverige i fredagens semifinale

Mads Mensah i godt humør til et af de mange pressemøder under slutrunden. Foto: Lars Poulsen
Mads Mensah i godt humør til et af de mange pressemøder under slutrunden. Foto: Lars Poulsen

ARENA ZAGREB (Ekstra Bladet): Det så ganske glimrende ud for Danmark ved EM i 2016, der blev spillet i Polen - lige indtil der kom svensk snus i maskineriet i den anden kamp i mellemrunden.

28-28 endte opgøret mod Sverige, og da Danmark i den efterfølgende kamp tabte til Tyskland, blev det et skuffende exit før semifinalerne. Nu er scenen igen en EM slutrunde, men denne gang har begge hold booket en plads i den eftertragtede semifinale.

Det er selvfølgelig altid noget særligt, når det er en af vores naboer, der står på den anden side af banen, men Mads Mensah Larsen blæser ikke til revanche i sit krigshorn.

- Jeg tror ikke, vi har en speciel høne at plukke med Sverige, men vi vil selvfølgelig gerne slå dem, selvom vi ikke har det, siger Mads Mensah Larsen.

Der kan måske også argumenteres for, at såfremt den høne skulle plukkes, så blev den det til VM i 2017, hvor vi slog Sverige med 27-25 ...

Kender de svenske keepere
Danmark har kun tabt en ved EM, som de fleste nok kan huske, mens det for svenskerne er blevet til tre nederlag. I mellemrunden vandt de kun en enkelt kamp. Dermed er det let at fristes til at sende favoritværdigheden over på den danske banehalvdel, men den køber den danske playmaker ikke.

- Det siger måske bare noget om, at det har været lige så tæt i den anden halvdel, som det har været i vores, og måske har de (Sverige, red.) manglet lidt marginaler, men uagtet så står de i en semifinale, og det er det, det handler om. 

- Når vi når så langt i turneringen, så tror jeg ikke, at vi kan tale om favoritter. Turneringen har vist, at der åbenbart er så stor tæthed i europæisk herrehåndbold. Jeg tror ikke, der var nogle, der havde troet på, at Tjekkiet skulle ind at spille om et femte-sjetteplads, så det siger i hvert fald noget om at de hold, der før i tiden var lidt prygelknabe, det er de ikke længere. Alle kan være med, og hvis man har en dårlig dag, så taber man, siger Mads Mensah.

Mads Mensah i aktion mod Makedonien. Foto: Lars Poulsen
Mads Mensah i aktion mod Makedonien. Foto: Lars Poulsen

Mads Mensah roser især den svenske defensiv og de to målmænd. Og når det kommer til de svenske sidste skanser, så må danskeren siges at have et ganske godt kendskab, da både Mikael Appelgren og Andreas Palicka holder til i tyske Rhein-Neckar Löwen, hvor Mads Mensah og Nikolaj Jacobsen også har deres hverdag. Alligevel skal vi dog ikke forvente, at Mensah ved lige præcis, hvor boldene skal sidde i målet fredag aften for at garantere en scoring.

- Det er der mange, der har spurgt om, men sådan kan man ikke helt sige det. Det handler mere om at få bearbejdet forsvaret ordentligt, så vi har gode betingelser, når vi skyder. Hvis vi bare tager de nemme skud, så er det ligegyldigt, om man kender målmanden eller ej, så tager de dem – de to gør i hvert fald. 

Danmark prygler Makedonien i storsejr

En var ren verdensklasse - to mand dumper efter storsejr

Mælede ikke et ord under VM - nu strutter EM-kæmpe af overskud