Helt grotesk: Udlignede fem minutter EFTER tid

Europamestre blev reddet af video, da Slovenien blev snydt

Sloveniens træner Veselin Vujovic må sammen med sine spillere føle sig snydt (Foto: AP)
Sloveniens træner Veselin Vujovic må sammen med sine spillere føle sig snydt (Foto: AP)

Tyskland-Slovenien 25-25

Først jublede VM-bronzevinderne fra Slovenien, og fem  minutter efter kom turen til de forsvarende europamestre fra Tyskland.

Der var drama for alle pengene og meget mere i Zagreb, hvor Slovenien med fem sekunder tilbage troede, at man havde vundet, da Blaz Janc scorede til 25-24 på et hurtigt opløb.

Da Tysklands Paul Dux i allersidste sekund prøvede at udligne fra midten, blokerede Blaz Blagotinsek for skuddet, og da de to dommere fra Litauen efter et fem minutter lang studie af videoen nåede frem, at den store slovenske stregspiller hoppede op i midtercirklen og skulle have rødt kort og Tyskland et straffekast, kunne Tobias Reichmann skaffe europamestrene uafgjort fem minutter efter tid.

Det var til at forstå, at Slovenien med den kontroversielle træner, Veselin Vujovic efter den meget specielle afgørelse i den grad følte sig bortdømt.

Det tog alt for lang tid for de litauiske dommere, Mindagues Gatelis og Vaidas Mazeika, at nå frem til at dømme straffekastet.

Efter en strålende 1. halvleg med en fem mål føring ved pausen gik slovenerne i stå, og da Tyskland fik kontakt midt i 2. halvleg, havde Slovenien to spillere udvist efter en anden kontroversiel dom.

TV-billederne afslørede, at det var helt forkert at udvise veteranen Vid Kadticnek, hvilket Sloveniens bænk i den grad gjorde opmærksom på, så dommerne idømte bænken yderligere to minutter.

Slovenien må som mange andre sidde tilbage med en fornemmelse af, at Tyskland har en særlig særstatus, lige som Veselin Vujovic med meget blakket fortid må føle sig forfulgt, selv om han har afsonet flere lange karantæner.

Der kunne være en ny på vej, fordi træneren startede med at gå i mål, da Tobias Reichmann efter tid skulle skyde straffekastet, men han overlod pladsen til Matevz Skok, som var chanceløs.

Det var en ellers god bekendt, Kiels Miha Zarabec, som længe voldte Tyskland store problemer.

Også Morten Olsens og Casper U. Mortensens kommende holdkammerat, målmand Urban Lesjak leverede en fornem 1. halvleg med flere straffekastredninger i en kamp, hvor Tysklands anfører, Uwe Gensheimer brændte meget mere, end man er vant til at se fra hans side.

Efter overraskende drama: Spanien klar til gruppefinale mod Danmark

Dansk landstræner offer for tysk løgnehistorie

Kollegaen må være misundelig: Han kan jo stille med to landshold!