Højrefløjen tager magten: Vi har jo 70 års erfaring

Det kører for højrefløjen – i dansk håndbold… René Toft afslører, at de første 30 minutter er den hårdeste halvleg, han nogen sinde har spillet – og også den mest perfekte

Lasse Svan knaldede 11 i kassen mod Slovenien, Hans Lindberg bankede ni ind mod tyskerne. Foto: Lars Poulsen
Lasse Svan knaldede 11 i kassen mod Slovenien, Hans Lindberg bankede ni ind mod tyskerne. Foto: Lars Poulsen

VARAZDIN (Ekstra Bladet): Den ene dag baldrer Lasse Svan 11 kugler i kassen mod Slovenien, to dage senere afgør Hans Lindberg med afgørende træffere og ni i alt braget mod Tyskland.

Det kører ikke altid specielt kønt på højrefløjen i dansk politik – men på håndboldbanen findes der næppe en koalition magen til Hans Lindberg og Lasse Svan!

- Det er jo 70 års erfaring, der ligger derude. Den kan man ikke tage fra os, haha.

- Var du overrasket over at starte inde?

- Jeg ved ikke, om jeg var overrasket, men jeg havde da håbet på at starte inde. Jeg tror bare, man kan sige, at det er en stor fordel for Nikolaj, at han ved, Svan og jeg leverer varen ude fra højre fløj, siger Hans Lindberg.

Füchse Berlin-spilleren sender samtidig en venlig tanke til den tyske landstræner…

- Jeg plejer at have et godt tag på Andreas Wolff, Silvio Heinevetter kender mig ret godt fra klubben, så jeg er da glad for, han ikke stod alt for meget. Jeg har grundlæggende et godt tag på Wolff, så det var fint, han startede inde, siger ’Hans Majestæt’.

Hans Lindberg i forrygende målhumør - han var glad for, tyskerne ikke brugte hans klubkammerat Silvio Heinevetter. Foto: Lars Poulsen
Hans Lindberg i forrygende målhumør - han var glad for, tyskerne ikke brugte hans klubkammerat Silvio Heinevetter. Foto: Lars Poulsen

Han og de øvrige danske triumfatorer havde dårligt kræfter til at juble efter sejren:

- Vi var ved at dø af træthed til sidst. Det var en hård kamp mod en stærk, stærk modstander. Det kan godt være, tyskerne ikke helt har fået deres spil op at køre, men deres forsvar… Det er helt vanvittigt godt.

- Vi er jo tvunget til i en stor del af kampen at spille syv mod seks, fordi vi har svært ved at komme igennem. Vi finder nogle løsninger, og så laver vi jo nærmest ingen fejl.

- Vi viste god moral, og en af styrkerne ved dette hold er, at vi ved, hvor meget kvalitet vi råder over. Vi kan komme tilbage i enhver kamp og vinde den.

- Er det specielt for dig at slå netop Tyskland?

- Det er sgu et svært spørgsmål. Jeg har jo tre holdkammerater, der nu er helt nede i kulkælderen. Jeg har selv prøvet det, og det er ikke nogen sjov fornemmelse, og jeg har da sympati for dem. Men jeg er naturligvis først og fremmest glad, fordi vi vinder denne nøglekamp.

- Er I ved at være i medaljemode?

- Det er lidt farligt at sige noget om efter den anden kamp i mellemrunden. Vi er godt på vej. Det her er en af den slags sejre, der bygger et hold fremadrettet, fordi vi viser en ro, vi også havde mod Spanien og Slovenien. Vi skal nok finde løsningerne, fordi vi har tålmodigheden, siger Hans Lindberg.

Det var den hårdeste halvleg, René Toft nogen sinde har spillet - og også den bedste. Foto: Lars Poulsen
Det var den hårdeste halvleg, René Toft nogen sinde har spillet - og også den bedste. Foto: Lars Poulsen

Den heeelt store profil efter Ekstra Bladets vurdering var klippen fra Kiel, René Toft Hansen i hårdt knoklende samarbejde med Henrik, der lige giver brormand et klap i numsen på vej forbi i mixed zone.

Der kommer næppe en ny metoo-kampagne ud af det…

- Du var vel helt iskold?

- Det ved jeg ikke, om jeg var. Vi fik da heldigvis et lille forspring til sidst, for det var godt nok en tæt kamp. Måske blev begge forsvar også lidt mere trætte, for der var eddermame kamp specielt i første halvleg.

- Min makker fra Kiel, Patrick Wiencek, sagde allerede i det allersidste angreb inden pausen: ’Jeg kan ikke mere!’ Vi var alle sammen helt bombede. Vi kunne jo nærmest ikke flytte fødderne, fordi vi kæmpede så heftig i begge forsvar og sled for at komme til scoringer i den anden ende, afslører René Toft Hansen.

- Det er en af de hårdeste halvlege, jeg nogen sinde har spillet. Den var ekstremt hård men samtidig også en af de mest perfekte halvlege, jeg nogen sinde har været med til – forsvarsmæssigt. Det var virkelig en fornøjelse at stå derinde.

- Du og din bror gør det vel egentlig hæderligt?

- Jo, jeg er ovenud tilfreds med os, men det er jo ikke os, der klarer det alene. Det er jo hele holdet, så skal vi ikke sige, at man of the match er holdet.

Det ka’ vi da godt!

Kong Hans sendte Tyskland i knæ

Lindberg stjal showet - men en anden dansker var bedre

Overtalsspillet var nøglen i gyseren mod Tyskland