Klavs Bruun lægger sig ned - men ikke for Sverige

Svenskerne brokkede sig - forgæves - over Anne Mette Hansens fodparade

Klavs Bruun Jørgensen tog afslappet på snakken om usportslig optræden. Foto: Lars Poulsen
Klavs Bruun Jørgensen tog afslappet på snakken om usportslig optræden. Foto: Lars Poulsen

NANTES (Ekstra Bladet) Der er stadig dønninger efter slaget mellem Danmark og Sverige. Der er endda kredse i svensk håndbold, som mener, at Anne Mette Hansen optrådte dybt usportsligt, da hun i kampens døende sekunder med benet forhindrede en svensk udligning.

Men den svenske holdning får ikke støtte fra den danske landstræner, Klavs Bruun Jørgensen.  

- Jeg kan godt forstå, at svenskerne er ærgerlige, men jeg kender ikke en spiller, som ikke ville have gjort det samme. Det er i hvert fald ikke en spiller, der kommer til at spille på mit hold, siger han.

Efter kampen sent fredag aften var der usikkerhed omkring omfanget af straffen for det røde kort, som Anne Mette Hansens fodparade udløste. Ville det betyde karantæne eller ej?

Efter rådslagning i Det Europæiske Håndboldforbunds regeltolkningsorganer blev udgangen, at Anne Mette Hansen slipper for videre straf. Hun er således til rådighed i søndagens kamp mod Polen.

- Havde hun fået karantæne, måtte vi selvfølgelig have taget det til efterretning. Det seneste er dog, at jeg har forstået, at der slet ikke skulle have været rødt kort, men bare to minutter og straffekast.

- Og svenskerne fik altså mulighed for at få det ene point. Havde Anne Mette nu revet en omkuld, og det havde været med fare for liv og lemmer, kunne jeg være tilbøjelig til at mene, at det ville være fair med en karantæne.

'Det er mere et tilfælde'
- Når jeg ser videoen, synes jeg ikke engang, at hun tilsigtet går efter at sparke bolden væk. Hun laver et udfald, som man gør i den slags situationer. Det er faktisk mest hendes arm hun stikker højt, fordi hun tror, at svenskeren vil sende en højere bold.

- Når hun springer frem sådan, kommer foden altså med automatisk. Det er mere et tilfælde, at bolden rammer hende på benet, end det er en bevidst handling, forsvarer Klavs Bruun sin stjernespiller. 

- Og så glæder han sig ellers over sejren over Sverige

- Kampen viste, at vi spillede rigtig godt angrebsspil, og at vi faktisk i store perioder også dækkede rigtig fint op. Jeg synes, de får flere mål på lidt løse chancer – og altså ikke er noget de spiller sig til. Mens de mål vi laver, og de chancer vi skaber er rigtigt gennemarbejdede efter godt opspil.

- På en bedre dag havde vi også slået Sverige større, end det vi gjorde. Men sådan er håndbold, og jeg er bare glad for, at vi fik de to point og jeg er egentlig godt tilfreds med alt, hvad jeg så.

Øjnene har altid været stålsatte. Foto: PR Sport og Spil Var verdens dyreste fodboldspiller: Nu har han kæmpe succes som dj

Sport og Spil Højdepunkter fra Fight Night: Vilde knockouts og blodsprøjt

Se også: For første gang i fire år: Stormagt taber sensationelt

Se også: EM-chok påvirker dansk stjerne: - Det er lidt vildt
2 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere