Kontant stregkæmpe: Med nul point når vi ikke finaleweekenden

Réne Toft Hansen vil have minimum to point med til mellemrunden - hvis det ender med nul, når vi ikke til finaleweekenden, lyder det

Der skal point med til mellemrunden, mener René Toft. EM i 2012 var en engangsoplevelse. Foto: Lars Poulsen
Der skal point med til mellemrunden, mener René Toft. EM i 2012 var en engangsoplevelse. Foto: Lars Poulsen

Det så ualmindeligt sort ud i 2012, da Danmark spillede EM i Serbien. Sølle nul point hev vi med over til mellemrunden, og en plads i semifinalen ville kræve et mirakel af bibelske dimensioner.

Historien kender vi dog alle, selvom det nok i højere grad var Hans Lindberg mod Makedonien, der var med til at gøre udslaget, fremfor decideret guddommelig indgriben. Vi endte øverst på skamlen i en fuldstændig vanvittig triumf.

Så galt ser det endnu ikke ud ved dette EM. Overhovedet ikke. Danmark står stadig med muligheden for at gå i mellemrunden med fire point. Det kan også blive to. Ja, sågar nul ...

Skulle historien gentage sig, at vi står med nul point på lommen efter onsdagens kamp mod Spanien, så tror René Toft Hansen dog ikke på, at det får den samme lykkelige afslutning, som det gjorde i 2012, hvor han også var en del af landsholdet.

- Jeg kan love dig, at hvis vi kommer over med nul point, så når vi ikke til finaleweekenden den her gang. Det kommer ikke til at ske igen. Det vil også betyde, at tjekkerne skal op at vinde over nogle af de andre hold i den anden pulje, og det kan jeg ikke forestille mig sker, så vi skal herfra med minimum to point for at kunne komme med til det sjove i finaleweekenden, siger Réne Toft Hansen.

Fuld fokus på Spanien
Derfor er der også kun én ting for danskerne at gøre, og det er at trække i arbejdstøjet mod Spanierne onsdag aften, for hvis drømmen om de fire point skal indfries, så skal den kamp vindes. Skulle det lykkes, så er de to point også som minimum sikret.

- Vi må se, hvordan den anden kamp arter sig, for vi kan jo ikke rigtig gøre noget ved den. Vi må koncentrere os om os selv, så vi kan sørge for at få minimum to point med over, for det vil være rigtig afgørende. Kan vi få to point, så tror jeg godt vi kan regne med, at hvis vi vinder de tre kampe i mellemrunden, så er vi klar til finaleweekenden. Får vi ingen point med over, så skal det virkelig flaske sig, som det gjorde i 2012, og det kan jeg ikke forestille mig, at det gør igen. Det var rent held. Det er en engangsoplevelse, siger stregspilleren.

Niklas Landin sprællede for det meste forgæves mod Tjekkiet. Foto: Lars Poulsen
Niklas Landin sprællede for det meste forgæves mod Tjekkiet. Foto: Lars Poulsen

Holdets anfører, Niklas Landin, har også fokus fuldt ud rettet mod Spanien, før han vil spekulere i fire, to eller nul points-scenarier i mellemrunden.

- Lad os nu lige spille den kamp mod Spanien, før vi begynder at konkludere alt for meget på alting. Vi skal spille vores spil, og vi er ikke ude af turneringen, og så må vi tage Spanien i morgen (i dag, red.) og så se, hvordan det ser ud. Det eneste vi kan gøre, det er at se fremad, og så kan vi jo gøre det langt, langt bedre mod Spanien, og hvis vi vinder der, så kan vi forhåbentligt se tilbage og smile lidt af den kamp mod Tjekkiet, siger Niklas Landin.  

Stjerne efter pinligt EM-kollaps: Der skal ske noget mod Spanien

Dansk profil: Bekymrende at vi falder så dybt

Helt grotesk: Udlignede fem minutter EFTER tid