Mikkel beskyldt for kvinde-skub: Her er det danske svar

Danmark ídømt mammut-bøde for at gå til pause ad den ’forkerte’ udgang – men landsholdet anede intet om ensretningen i Arena Zagreb

Mikkel Hansen går skuffet ud af hallen efter nederlaget til Frankrig - formentlig ad den rette udgang... Foto: Lars Poulsen
Mikkel Hansen går skuffet ud af hallen efter nederlaget til Frankrig - formentlig ad den rette udgang... Foto: Lars Poulsen

ZAGREB (Ekstra Bladet): Først en bøde på 700 euro, fordi Rasmus Lauge havde været lidt uheldig med klatvasken, så hans varmeshorts ikke var helt hvide – men i nuancer af gråt.

Nu har Danmark så også fået en giga-bøde på 4000 euro for at benytte en forkert udgang i pausen af den dramatiske semifinale mod Sverige. Kroatiens landstræner Lino Cervar fik en bøde på 3000 euro for at holde på en hviderussisk spiller i gruppespillet…

EHF hævder, at en dansk spiller har skubbet til en kvindelig EHF-official undervejs. Det har han IKKE, siger DHF’s sportschef Morten Henriksen.

- Det er korrekt, at vi har fået en bøde. Der skete det, at vi ikke var blevet anvist, hvilken vej vi skulle gå ud i pausen, og derfor troede vi meget naturligt, vi kunne gå den nærmeste vej til omklædningsrummet, forklarer sportschefen.

- Men da vi kom til korridoren bag dommerbordet, fik vi at vide, vi skulle ud i den modsatte ende. Da vi kom derned, fik vi så at vide, at vi skulle ud den modsatte vej. Derfor får vi en bøde på 4000 euro.

- Så er der en påstand om, at der skulle have været noget råben og faktisk også noget skubben. Det er ikke sandt, og derfor har vi appelleret i dag, siger sportschefen.

Hvem er involveret?

- De påstår, at Mikkel Hansen skubber. Jeg har hørt om videobilleder, men har ikke set dem, og der er jo nok sket noget forskellige steder. Det er jo det, der er rigtigt ærgerligt. Vi får en straf på grund af manglende informationer, og jeg kan helt sikkert sige – for jeg befandt mig selv på teknisk møde – at vi ikke er blevet informeret om det her, siger Morten Henriksen.

Enhver kan forestille sig, at når pulsen banker heftigt midt i en semifinale, er det voldsomt irriterende at blive jaget rundt i en hal, når træner og spillere hurtigst muligt skal til snak i omklædningsrummet.

Men i EHF-regi vinder bureaukratiet næsten altid over sund fornuft.

- Jeg har også læst samtlige regulativer igennem både før og efter semifinalen, og der står ikke andet, end at vi EFTER kampen skal gå gennem mixedzone. Så derfor undrer det mig meget, og det gør mig rigtigt ked af det på håndboldens vegne, siger Morten Henriksen.

- Derfor er det også et enligt DHF, der appellerer. Vi har sidste indsigelsesret 7. februar. - Det er en pæn bøde, og det der gør ondt på mig på håndboldsportens vegne, er jo, at når man ser på de andre bøder og beløb, der er uddelt under turneringen – og du ved sikkert, hvad og hvem jeg tænker på - så er det svært at forstå.

- Jeg troede egentlig også, at vagterne var til for at beskytte spillerne, menæh… Der har siddet nogle og vurderet, at det her var en case, siger sportschefen og tilføjer:

- Jeg har før sagt, at meningsløse regler bør væk fra håndboldsporten, og jeg har svært ved at se, hvad problemet med at gå ud af indløbsgangen er. Men det er åbenbart vigtigt, siger Morten Henriksen.

Surt show: Danmark tabte bronzen

Kæmpebøde til Mikkel: Skubbede kvinde i pausen af semifinale

Trist EM-exit - vi tager revanche på hjemmebane