Nikolaj har planen klar: Sådan slår vi Tyskland!

Landstræner Nikolaj Jacobsen har forberedt sit hold på at møde EM's bedste forsvar

Ekstra Bladets Jan & Jan leverer optakt til Tysklandskampen. Video: Lars Poulsen

LUDBREG (Ekstra Bladet) Danmark kan tage et vigtigt skridt mod EM-semifinalen ved at besejre Tyskland i aften i arenaen i Varazdin. Og vi har revanche til gode. Ved EM for to år siden i Polen sendte tyskerne os ud af turneringen, som de senere vandt med en finalesejr over Spanien.

Nikolaj Jacobsen har forberedt sig grundigt på det tyske landshold, og han har især bidt mærke i, at de spiller meget syv mod seks og endda syv mod fem i overtal.

Danmark stiller med samme trup som i kampen mod Slovenien. Det vil sige, at højrebacken, Niclas Kirkeløkke fra GOG, igen sidder over.

- Vi snakker om, at vi har et bredt hold, men jeg mener også, at tyskerne kan udfordre os på bredden. De er på samme niveau som os. Der er mange ting, vi skal tage højde for, for det er et klassehold, siger Nikolaj Jacobsen..

- Er det ikke et hold, der ofte bliver reddet af deres målmænd?  

- Det er korrekt. De har to af de bedste målmænd i verden, men de har også det bedste forsvar.

- Forudser du en kamp med få scoringer?

- Det kommer an på, om målmændene får fat. Sker det, kan det blive en kamp med ikke så mange mål. Men jeg synes, at vores kontrafase mod Slovenien var rigtig god. Jeg har også set tyskerne løbe gode kontraer. Jeg tror ikke, den ender 32-31, men jeg tror godt, vi kan få flere mål, end Tyskland har lavet i de seneste par kampe.     

- Vi skal have fundet de ting, der virker for os, og vi kommer til at søge i værktøjskassen. Vi skal finde noget, der er brugbart. Jeg er ikke bekymret, men nu skal vi op mod turneringens bedste forsvar, så det bliver en udfordring. Vi skal benytte noget mand-mand-spil, fordi vi gerne skulle være hurtigere på fødderne, end tyskerne er, siger Nikolaj Jacobsen.

Artiklen fortsætter under billedet

Michael Damgaard har både hurtige fødder og en hurtig skudafvikling. Han kan få en hovedrolle i aftenens kamp. Foto: Lars Poulsen
Michael Damgaard har både hurtige fødder og en hurtig skudafvikling. Han kan få en hovedrolle i aftenens kamp. Foto: Lars Poulsen
 

Landsholdets anfører, Niklas Landin, der til dagligt spiller i Bundesligaklubben, Kiel, regner ikke med, at holdene kan overraske hinanden. Dertil kender alle spillerne hinanden for godt.

- Det bliver en kamp, hvor to bundsolide forsvar skal op mod hinanden og det hold, der får åbnet, vinder kampen.

- Kan du se nogen svagheder hos tyskerne?

De har måske ikke spillere, der hele tiden leverer på rigtig højt niveau. De har mange gode spillere, som skiftevis leverer. Omvendt betyder det, at det er et svært hold at forberede sig på, for hvem er det nu lige, der har tur i den.

- Det kan meget vel blive målmændene, der afgør kampen. Ser du nogen svagheder hos de tyske målmænd?

- Nej, det er to meget forskellige målmænd, som begge kan stå en brandkamp, og de supplerer hinanden utrolig godt.  

- For os handler det om at fortsætte, hvor vi slap mod Slovenien. Der stod vi sammen og modstod presset fra det slovenske hold og de slovenske tilskuere. Vi var i kontrol, og vi lavede meget få fejl. Det niveau skal vi ramme igen mod Tyskland, for så er vi nået rigtig langt, siger Niklas Landin.

 Vi mangler en klassekamp fra jer!

 EM-vanvid: Danmark straffet for at bære forkerte shorts

Danmarks største stjerne sad på bænken - her er forklaringen