Nu taler det danske EM-hold om Noras nøgenbilleder

DHF's sportschef har holdt møde med spillerne om den penible sag, der optager det meste af håndboldverdenen

Morten Henriksen, siddende, har holdt møde de danske håndboldherrer om Nora Mørk-sagen. Foto: Lars Poulsen
Morten Henriksen, siddende, har holdt møde de danske håndboldherrer om Nora Mørk-sagen. Foto: Lars Poulsen

SVETI MARTIN (Ekstra Bladet): Den danske landsholdstrup i Kroatien blev torsdag morgen samlet på deres hotel i Sveti Martin for at snakke om Nora Mørk-sagen. Den handler som bekendt om, at den norske landsholdstjerne har fået hacket og spredt sine private og intime billeder på det store internet.

Oprøret ulmer: Stjerner vil droppe landsholdet efter Nora Mørk-skandale

Blandt andet har billederne været delt mellem spillere på det norske herrelandshold i håndbold og på det norske ungdomslandshold i ishockey.

Sagen kører over det meste af Europa, og da sagen har sit udspring i den internationale håndboldverden, er den også blevet en del af EM i Kroatien.

Det er DHF’s sportschef, Morten Henriksen, som udtaler sig om sagen på vegne af truppen. Han siger:

- Der er ingen, af de danske spillere, der har delt de her billeder. Der er heller ikke nogen, der har billederne. Og det er vi glade for.

- Vi tager selvfølgelig afstand fra det der er sket, men vi er her for at fokusere på håndbolden, og derfor er skal Nora Mørk-sagen helst ikke tage alt for meget fokus. Så det er selvfølgelig glædeligt, at vi ikke har nogen problemstillinger på det område.

- Vi har vendt det med truppen fordi sagen hurtigt kunne få en uheldig drejning og vi føler med alle parter i Norge.

- Hvad synes du om, at man deler den slags billeder?

- Der er ingen, der synes, det er optimalt. Nu har der været et par cases. Der har været en i håndboldverdenen, og der har været en uden for som er noget større hjemme i Danmark. Det viser, at der er nogle områder, som jeg som sportschef kan se, vi også skal berøre i vores strategi omkring håndbold og håndteringen af medier.

- Har du udstukket nogle retningslinjer til spillerne omkring de her ting?

- Vi har nogle politikker, men jeg må være helt ærlig og sige, at vi ikke på nuværende tidspunkt har nogen politikker omkring deling af billeder. Det er noget, vi nu skal vurdere i samarbejde med spillerne. Er det noget vi skal gøre eller er det noget klubberne skal gøre. Lige nu kan det indikere, at det er nødvendigt, men omvendt skal vi heller ikke gøre situationen værre, end den er.

- Når det nu er dig, der udtaler sig på holdets vegne, er det så fordi, spillerne skal fredes?

- Ja, de skal holde fokus. Opgaven for dem er at koncentrere sig om den kommende kamp.

- Men det var vigtigt for jer at få afklaret, at ingen var i besiddelse af billederne?

- Ja, jeg har ikke lyst til at stå overfor jer og fortælle, at der ikke er noget og at i så finder ud af om en dag eller to, at der så er noget alligevel. Det har jeg ikke behov for.

- Så i har kigget hinanden i øjnene?

- Vi har hørt, om der er noget at komme efter for at kunne tage hånd om det, hvis der var. Nu kan vi bare sige, at vi tager afstand fra sådan en situation, men vi lader stadig Norge om at håndtere deres sag.

- Kan du forstå Nora Mørks reaktion?

- Jeg kan egentlig sætte mig ind i alles situation. I Nora Mørks og i de norske håndboldherrers. Den er kompleks. Det er heller ikke sikkert, at vi kender alle forholdene, fordi vi har læst noget på kryds og tværs. Derfor vil jeg heller ikke blande mig for meget i, hvad de gør i Norge, siger Morten Henriksen.

Landsholdets anfører Niklas Landin siger, at spillerne ikke vil udtale sig om sagen. Han henviser til Morten Henriksen.      

Landsholdsspillere tvunget til at slette Noras nøgen-billeder

Landsholdsspillere tvunget til at slette Noras nøgen-billeder EM-anfører kritiserer krænket, kvindelig stjerne: Det har vi ikke brug for