Annonce:
Annonce:

Pinligt: Historisk dansk EM-nedtur

Danmark i nedtur af historiske dimensioner taber 27-28 til Tjekkiet, og nu er alt pludselig åbent og faretruende før kampen mod Spanien

Danmark tabte højst overraskende til Tjekkiet i anden kamp ved EM. Foto: Lars Poulsen
Danmark tabte højst overraskende til Tjekkiet i anden kamp ved EM. Foto: Lars Poulsen
Annonce:
Følg Håndbold

VARAZDIN (Ekstra Bladet): Det var eddermame godt, man ikke var indkaldt til medarbejdersamtale hos Nikolaj Jacobsen. Landstræneren var så rasende, at han formentlig har råbt kaklerne ud af fugerne derude i katakomberne under den kroatiske arena.

Ja, strengt taget var der nok også et par stykker, der havde lyst til at tage bad et helt andet sted EFTER en kamp, der endte med et historisk og sensationelt nederlag på 27-28 efter 16-15 ved pausen.

Det ikke bare knirkede og knagede. Det brast simpelt hen i en ond time mod et tjekkisk mandskab, der pludselig kunne alt mod et dansk hold, der havde glemt næsten alt fra kampen i lørdags.

Hans Lindberg slår en kolbøtte. Han havde, sammen med de andre danskere, en dårlig aften i Kroatien. Foto: Lars Poulsen
Hans Lindberg slår en kolbøtte. Han havde, sammen med de andre danskere, en dårlig aften i Kroatien. Foto: Lars Poulsen
 

Annonce:

Rasmus Lauge brændte to enorme direktører i en slutfase, hvor Danmark kom op på 27-27 med lidt over et minut retur og var endog i overtal – alligevel kunne de løbe tiden ud og overleve endnu en udvisning, og da den helt store tjekkiske profil, målmanden Martin Galia, kunne sende en lang bold forbi det yderste af en desperat sprællende René Tofts negle, og tjekkerne fik et straffe i det døende sekund, var alt håb ude.

Nederlaget er i særklasse de seneste mange slutrunders største sensation. Intet mindre!

Der var meget lidt at glæde sig over på en dag, da forsvaret i perioder var lige så hullet som tandsættet hos en svensk ishockeykeeper i 60’erne.

Tjekkerne, der ikke kunne ramme noget som helst to døgn tidligere, peb gennem det såkaldte bolværk bestående af Mikkel Hansen, Henrik Toft, Anders Zachariassen og Rasmus Lauge, og holdet kan i den grad takke en relativt veloplagt Niklas Landin for, at det ikke gik endnu værre.

Slutrundedebutanten var en af de få danskere, der kunne være sin indsats bekendt. Foto: Lars Poulsen
Slutrundedebutanten var en af de få danskere, der kunne være sin indsats bekendt. Foto: Lars Poulsen
 

Men det var sgu også slemt nok. Alt gik ellers planmæssigt, hvis noget nogen sinde gør det, med en sprudlende Mikkel Hansen, der servicerede Anders Zachariassen efter noder og allerede ved stillingen 5-3 havde leveret fire målgivende assists plus én, Henrik Toft i den grad burde have scoret på.

Annonce:

Til gengæld stod han og de øvrige i den modsatte ende nærmest som suget fast til det blå EM-gulv, og det, der lignede en walkover, forvandlede sig i stedet fra 7-4 føring via 10-10 oven i købet til tjekkiske et-måls føringer.

Nikolaj Jacobsen var ude med riven allerede da Morten Olsen havde begået sin første fejl, men når Mads Mensah og Rasmus Lauge også krydrer med tekniske fejl, når Lasse Svan brænder to kæmpechancer, Casper U. Mortensen én ditto – og når Mikkel Hansen skyder forbi på straffe! Jamen…

Så ligner det mangel på fokus, og det fortalte landstræneren også højlydt, da han i en tilstand, hvor irritation vil være en klar og nærmest kriminel underdrivelse, læste teksten i en time-out, hvor temaet var fejl, fejl og atter fejl.

- De har scoret ti på os – de seks af dem på vore fejl!

En tydeligt frustreret landstræner. Foto: Lars Poulsen
En tydeligt frustreret landstræner. Foto: Lars Poulsen

Umiddelbart hjalp skideballen ikke synderligt på den danske indsats, der ellers blev katapulteret i gang til tonerne af Wild Boys.

Annonce:

Det eneste, der var vildt, var cifrene på måltavlen. I de gamle akustiske dage ville den have udløst mellemste invalidepension til den stakkel, der skulle holdet trit med scoren på en dag, da der inviteret til åbent hus.

Så skulle man tro, det blev bedre EFTER pausen. Det gjorde det ikke…

Danmark slog ellers et hul på tre i starten af anden halvleg, men mod et tjekkisk hold, der helt afgjort ramte dagen og med en sprællemand i buret i skikkelse af Martin Galia, fortsatte den ulidelige spænding – af den slags, man sagtens kan undvære! Tjekkerne gik endog i front 26-25 med fem minutter retur.

Nikolaj Jacobsen var hele vejen rundt i de små rum i værktøjskassen for at finde noget, der duede. Men Niklas Landin faldt også i niveau, selv om der blev dæmmet bedre op for det tjekkiske godstog – han rev dog en pragtredning på straffe ud ved 26-26, da Nikolaj Jacobsen havde dikteret håndboldens nitroglycerin: Syv mod seks med al den risiko, det indebærer.

Det rakte lige akkurat ikke, og nu er alt pludselig åbent.

Flere dumpede i dansk fiasko - EM-debutant var bedst
Efter overraskende drama: Spanien klar til gruppefinale mod Danmark

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Hvad er din pris, Mette?
Annonce:
Annonce:

... MEGA-GALLERI

Annonce:
Annonce: