Pryglet af Danmark - nu har de vundet EM!

De var på vej mod noget stort, men i anden halvleg kollapsede Sverige og måtte se Spanien løbe med EM-guldet 

Spanien måtte bøje sig for Danmark i gruppespillet, men slog Danmarks overmænd i semifinalen, Sverige, i finalen. Foto: Lars Poulsen
Spanien måtte bøje sig for Danmark i gruppespillet, men slog Danmarks overmænd i semifinalen, Sverige, i finalen. Foto: Lars Poulsen

ZAGREB (Ekstra Bladet): Der var god grund til at håbe på scoringer fra Sverige i søndagens EM-finale mod Spanien i Arena Zagreb. 

Hvorfor? Fordi stadionspeakeren valgte at kvittere med et ABBA-nummer. Der var da også god grund til at 'Voulez-wuhue' i starten for de svenske fans. 

Flere gange fik svenske kontraer den spanske forsvarsmur til at smuldre i fundamentet. Den mur, der to dage tidligere var støbt i beton i sejren over Frankrig.  

I semifinalen mod Danmark, var det Andreas 'Plankeværket' Palicka, der stod i vejen, men i finalen tog kollegaen Mikael Appelgren over og stod med en redningsprocent på 48 procent i en første halvleg, hvor Sverige gik til pause med en 14-12 føring.

Blå-gult kollaps  
Måske gik det i pausen op for svenskerne, hvad de var ved at opnå. De var i hvert fald så rystende nervøse i anden halvleg, at de allerede efter to minutter og 32 sekunder måtte tage timeout.  Det hjalp ikke.

Det spanske forsvar begyndte at ligne sig selv, og Spanierne vandt de første ti minutter af halvlegen med 6-1! Kun Appelgren holdt svenskerne inde i kampen på det her tidspunkt. Så måtte Sverige tage timeout igen. Total krise. 

Et kvarter inde i halvlegen havde de kun scoret to mål. Allerede her stod det klart, at det ville blive et hasta luego til de svenske gulddrømme. 

De kunne simpelthen ikke score. Når de så endelig kom til et skud, stod veteranen, Arpad Sterbik, der først blev en del af den spansk trup før semifinalen, klar til at snuppe dem.  

23-29 stod der på tavlen til sidst, og så kunne Spanien juble over deres første EM-guld nogensinde. 

Mikkel beskyldt for kvinde-skub: Her er det danske svar

Kæmpebøde til Mikkel: Skubbede kvinde i pausen af semifinale

Surt show: Danmark tabte bronzen