Storspillende dansker napper EM-guld i underdrivelse...

- Det var da en fin kamp og dejligt at få mange spilleminutter, siger storspillende Rasmus Lauge efter den perfekte EM-åbner

Rasmus Lauge jubler efter en af sine syv scoringer mod Ungarn. Foto: Lars Poulsen
Rasmus Lauge jubler efter en af sine syv scoringer mod Ungarn. Foto: Lars Poulsen

VARAZDIN (Ekstra Bladet): Syv kasser på otte forsøg. Stort overblik, heroisk fight i forsvaret, masser af minutter – og dansk sejr i EM-åbneren. Rasmus Lauge har nok at glæde sig over, for den storspillede Flensburg-regissør slæbte succesen fra Bundesligaen med ind i hallen i Varazdin.

Det kan blive en stor slutrunde for manden, der både blev snydt for EM i Herning, OL i Rio – og selv sagde fra til VM sidste år.

Men hvad siger en mand fra Bjerringbro så, når man beder ham vurdere sin egen præstation?

- Nå, menæh… Jeg synes, det var fint og dejligt at få en masse spilleminutter her i første kamp og lykkes med mange ting.

Hvis du nu havde været københavner, hvad ville du så have kaldt det?

- Haha. Det er jeg ikke, så det ved jeg ikke.

Er det ikke lidt beskedent at kalde det fint?

- Jo, men altså… Jeg forsøger ligesom at holde mig på det niveau, jeg kommer med fra klubben og forsøger at lægge på hele tiden – også i forhold til det spil, Nikolaj vil have.  Vi skal alle sammen lige vænne os til det, og det var dejligt, det allerede kunne udmønte sig i godt spil i den første kamp, siger den storspillende Rasmus Lauge.

- Og så synes jeg bare, at jeg og holdet skal lægge endnu mere på. Det kan vi sagtens. Vi skal bl.a. have luget nogle af de dumme udvisninger ud.

Hvad tænker du, da Mikkel får den tredje?

- Ikke så meget. Jeg vidste, vi kunne klare det. Der var slet ingen tvivl, siger Rasmus Lauge.

Mikkel Hansen takker Rasmus Lauge for en flot kamp. Foto: Lars Poulsen
Mikkel Hansen takker Rasmus Lauge for en flot kamp. Foto: Lars Poulsen

Det var super spændende i 40 minutter. Så tabte ungarerne pusztaen…

- Vi havde også forventet, det ville blive spændende. Der var også godt tryk på fra lægterne, ikke, de har nogle gode fans med, der giver den gas. Ungarerne kommer også med en masse fysik, som vi havde ventet fra start, og vi vakler lidt frem og tilbage, har egentlig godt styr på det i angrebet, men er lidt haltende i forsvaret og bytter en del mål. Jannick kommer ind og er med til at stabilisere det med nogle rigtigt gode redninger, analyserer Rasmus Lauge.

- Vi burde jo have ført med fire ved pausen, men bytter en chance på frit mål til en scoring imod os. Så havde kampen vel reelt have været overstået der – det burde vi i hvert fald være dygtige nok til.

- De lægger også meget tryk på os i starten af anden halvleg, men de kan ikke holde det, og så begynder de at lave fejl. Jeg tror, de går ned på luften.

Og du er fuldstændig rolig og klar over, at de der ungarere altså går ned på luft om lidt?

- Ja, det er jeg helt sikkert. Det er jo bredden, der skal være vores styrke, og det kan godt være, modstanderne kan følge med i 40-50 eller endog 55 minutter, men så skal vi også have haft lagt så meget tryk på dem, at vi har overskuddet mentalt og fysisk til sidst. Det skete så allerede efter 40 minutter i dag, og det så rigtigt fint ud, siger Rasmus Lauge og tilføjer:

- Jeg synes også, vi viser, vi er det bedre håndboldhold, og vi få sejren hevet relativt sikkert i land.

Dansk drømmeaften: Han rakte ud mod stjernerne

Dansk drømmestart: Smadrer Ungarn i EM-åbning

Dansk super-start afslørede: Dette hold er noget særligt

Tjekkiet er kanonføde i Danmarks EM-gruppe