Annonce:
Annonce:

Sverige går amok: Største overraskelse i historien

De svenske medier jubler over chok-sejren mod Danmark ved håndbold-EM

Sverige jubler over chok-sejren mod Danmark. Foto: Lars Poulsen
Sverige jubler over chok-sejren mod Danmark. Foto: Lars Poulsen
Annonce:
Følg Håndbold

Sverige vandt 35-34 efter forlænget spilletid mod Danmarks EM-drenge og er sensationelt klar til EM-finalen mod Spanien. I Sverige jubler de over de blågule helte, og de store overskrifter er fremme.

 

- Mine damer og herrer - det indebærer, at vi lige har været vidner til den største overraskelse og toppræstation i svensk håndboldhistorie siden...Bengan Boys slog Sovjeyunionen i VM-finalen 1990. Nej nogensinde, skriver håndboldkommentator Johan Flinck i sin klumme i Aftonbladet.

Han peger på, at Sverige var uden topscorer Albin Lagergren, næstmest scorende Simon Jeppsson, Lagergrens afløser Johan Jakobsson og landets bedste stregspiller Andreas Nilsson, og der dermed blot var tre spillere tilbage fra startopstillingen samt flere slutrundedebutanter.

Artiklen fortsætter under billederne

Dansk nedtur. Foto: LArs Poulsen
Dansk nedtur. Foto: LArs Poulsen

Sverige jubler. Foto: Lars Poulsen
Sverige jubler. Foto: Lars Poulsen

Total dansk nedtur - EM-festen er forbi

Så kom Nikolajs første fiasko

Annonce:

- Dette var, hvad Sverige, som kom fra et nederlag mod Norge, hvor ikke meget stemte, stillede op med i første halvleg mod en af EMs største guldfavoritter og mest komplette hold med masser af rutinerede verdensstjerner - Danmark, skriver klummeskribenten.

- Så chokerede - ja, det er et misbrugt ord i denne branche, men der findes intet mere passende ord - dette urutinerede, brandskattede landshold danskerne i første halvleg, lyder det.

- Danskerne forsøgte at skifte keeper både en og to gange, men Palicka overstrålede dem hele tiden. Spørg mig ikke, hvordan Sverige med en trup, som føles halvt så bred som Danmarks, fik kræfterne i forlængelsen efter at have mistet finalepladsen i sidste sekund. Det burde ikke være muligt, og der burde Sverige været et slagent hold, lyder det.

EM-sensation: Spanien er i finalen

Også Expressens klummeskribent Nicolinn Nilsson jubler.

- I Danmark stod Niklas Landin i mål. Og verdensstjernen Mikkel Hansen styrde vores nordiske naboers spil. Alligevel blev det svensk chokåbning. Hvordan gik det til, det funderede den danske landstræner også på i pausen, lyder det fra Nilsson.

Annonce:

- De danske fans så chokerede ud. Skulle Sverige slå favoritten ud og nå hele vejen til finalen. I slutminutterne fik vi svaret.

- Indsatsen er helt igennem fænomenal. Knaldet i Zagreb blev et faktum. Det er bare at løfte på hatten. Det er farligt at undervurdere vores landshold for ude. Spanien, lær af vores fejltagelser, eller får I tæsk i søndagens finale, lyder det fra Nilsson.

Det er søndag klokken 20.30, at Sverige og Spanien spiller EM-finale, mens Danmark spiller bronzekamp mod Frankrig klokken 18.

Kæmpe EM-nedtur: Men to danskere i verdensklasse

Kvindelig stjernes nøgenbilleder stjålet: Nu deler herrelandsholdet dem

Stor ændring på vej: Revolution til VM i Danmark

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Vi kan li' 'røvhuller' på skærmen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: