Annonce:
Annonce:

Sverige venter i semi - nu skal vi have hævn!

Danmark møder Sverige i semifinalen ved EM – og vi har hævn til gode

Mikkel Hansen og Danmark brager sammen med de svenske naboer i semifinalen. Foto: Lars Poulsen/Ritzau Scanpix
Mikkel Hansen og Danmark brager sammen med de svenske naboer i semifinalen. Foto: Lars Poulsen/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Håndbold

VARAZDIN (Ekstra Bladet): Hisse husse hejsasa. Nu skal svensken ha dada!

Det bliver brødrene fra hinsidan, Danmark møder i semifinalen på fredag i Zagreb. Dermed slipper Mikkel Hansen & Co. for Frankrigs verdensmestre – i hvert fald indtil finalen…

Kroatien kunne i store perioder af første halvleg hverken stikke eller bekende foran et entusiasistisk hjemmepublikum, der leverede en massiv og øredøvende indsats kampen igennem. Kroaterne kom faretruende tæt på mod slutningen, men sprinten blev sat for sent ind, og Frankrig vandt 30-27 efter 19-13 ved pausen.

Annonce:

Kroaterne sodede til i en syndflod af fejl, og de blev prompte straffet af de rutinerede franskbrød, der scorede et hav af gange i tomt mål. Kroatien præsterede i en periode af første halvleg at tabe syv mod seks-spillet med 0-4, og så skal det blive svært at afvise et fransk hold, der havde som erklæret målsætning at undgå Danmark i en semifinale.

Frankrig møder i stedet Spanien, der ondulerede Tyskland 31-27 på en stærk anden halvleg i en kamp med simpelt indhold: Vinderen tager den sjove weekend i Zagreb.

Frankrig slog Kroatien i kroaternes egen hule. Foto: Marko Djurica/Ritzau Scanpix
Frankrig slog Kroatien i kroaternes egen hule. Foto: Marko Djurica/Ritzau Scanpix

Det svenske landshold sad og bed negle efter deres egen kamp mod Norge, som de blågule tabte 25-28 efter at have holdt stand til 24-24. Et mål mere til Norge, og svenskerne havde været helt væk – nu går de trods nederlaget alligevel til finaleweekenden.

Danmark er i teorien klar favorit mod broderfolket i en kamp, der ifølge Ekstra Bladets oplysninger bliver den sene semifnale med kampstart 20.30 fredag.

Men papir er som bekendt kun papir, og Sverige drillede os senest for to år siden i Polen, hvor uafgjort og et senere dansk nederlag til Tyskland holdt Danmark ude af semifinalerne. Sverige ødelagde også det danske OL i London i 2012, hvor de overraskende slog os ud i kvartfinalen.

Her er et par punkter, hvor Nikolaj Jacobsen & Co. skal passe på:

Annonce:

- De svenske målvogtere har som duo overstrålet Niklas Landin og Jannick Green, der indtil nu har præsteret hhv. 28 og 40 procent i redninger. Andreas Palicka og Mikael Appelgren har stået jævnt på hhv. 35 og 36 pct.

- Den svenske kontrafase kræver stor opmærksomhed og vil kunne gøre ondt på de fleste modstandere.

Sverige er klar til semifinale mod Danmark trods nederlag til Norge. Foto: Darko Bandic/AP/Ritzau Scanpix
Sverige er klar til semifinale mod Danmark trods nederlag til Norge. Foto: Darko Bandic/AP/Ritzau Scanpix

Til gengæld har de svenske fløje været sløje. Inden kampen mod Norge havde Niclas Ekberg og kollegerne blot scoret på halvdelen af deres fløjskud, og i kampen mod Norge præsterede de såmænd at brænde ti af ti mulige!

Sverige har mistet den tidligere Aalborg-back Johan Jakobsson, der måtte melde fra med følgerne af den hovedskade, der forhindrede ham i at spille VM for et år siden. Han er erstattet af TTH-spilleren Viktor Östlund.

Bedømt på EM-statistikken hidtil, fører Danmark på langt de fleste parametre over fra træfsikkerhed – 61 pct. mod svenskernes 55 pct.

Annonce:

Til gengæld ligger vi helt i bund, når det gælder antallet af fejl. Danmark er EM’s ’dårligste’ til ’turnovers’, hvor holdet i snit har begået 6,0 pr. kamp mod Sveriges 9,2.

Men det er også kun – papir…

Danmark prygler Makedonien i storsejr

En var ren verdensklasse - to mand dumper efter storsejr

Så meget tjener de danske EM-helte

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: