Sveriges målmand driller dansk landstræner: 'Fy fan, han er dårlig'

- Nikolaj vil sikkert sige, at jeg skal skydes over hovedet, spår Andreas Palicka før aftenens EM-semifinale

ZAGREB (Ekstra Bladet): Hvis nogen kender Mikael Appelgren og Andras Palicka, så er det Nikolaj Jacobsen, der dagligt står for løjerne i Rhein-Neckar Löwen. Det er nemlig der, de to svenske landsholdskeepere tjener til knækbrødet.

Andreas Palicka flækker da også i et grin, når man spørger til forholdet til ham, der står foran fjendens bænk i aften:

- Niko! Fy fan, han er dårlig. - Nei, hæhæhæ, han er helt fantastisk! Som du ved, er han jo min klubtræner, og vi har et vældigt fint forhold til hinanden. Jeg har stor respekt for ham.

Hvad er det, han er så god til?

- Det, han er ekstremt god til, er at få et HOLD på plads. Det er en af de vigtigste ting i en klub og endnu vigtigere på et landshold, hvor man har med verdensstjerner at gøre: At få alle til at arbejde i fælles retning. Jeg har aldrig mødt en træner, der er så god som han til det: At få alle til at være gode sammen.

Og han gør det med det, vi kalder godt humør på dansk!

- Ja, med humor. Han er en glædesspreder, og han ved, hvordan man får hver enkelt spille til at præstere. Samtidig er han naturligvis en fantastisk håndbold-coach også.

Han ved formentlig også lige præcis, hvor de to svenske keepere skal skydes!

- Ja.

Hvor?

- Han vil vel sige som alle andre, at de skal skyde mig hen over hovedet, haha. Så må de jo gøre det. Jeg prøver at tage boldene alligevel, haha.

Det siger de alle sammen?

- Ja, jeg er jo lille.

Mikael Appelgren - en svensk løve fra Löwen. Foto: /ritzau scanpix/Jens Dresling
Mikael Appelgren - en svensk løve fra Löwen. Foto: /ritzau scanpix/Jens Dresling

Du og din kollega har stået vældig jævnt hele EM.

- Ja, vi starter jo på skift hver anden kamp i klubben, og det har fungeret perfekt. Vi er gode venner uden for banen, så vi stoler på hinanden. På landsholdet startede jeg i den første kamp, hvor vi fik en dårlig start, siden kom Appelgren ind og var dygtig mod Island, selv om vi tabte, og derefter var han rigtigt god mod Serbien. Jeg stod mod Kroatien, og det gik helt okay, og så fik jeg en rigtigt god kamp mod hviderusserne til sidst, så vi er begge fint inde i turneringen.

Kan du beskrive de fire målmænd i kampen mellem Danmark og Sverige?

- Uf. Landin arbejder meget med sin størrelse og har haft stor succes med det i sin karriere. Han er god, rolig i sit spil. Jannick Green er en eksplosiv, placeringssikker og dygtig målmand. Mikael Appelgren er som Jannick – bare større, og jeg er rock & roll! Jeg gør mine ting, haha. Nej, jeg er lille og arbejder på at være ekstremt hurtig. Lille og lille… Men jeg er den mindste af os fire.

Andreas Palicka måler 189 cm, Mikael Appelgren 191 cm, Jannick Green 195 cm og Niklas Landin rager 201 cm i vejret ifølge de officielle EHF-papirer, der med jævne mellemrum er smækfulde af fejl. Her har forbundet dog tilsyneladende ramt rigtigt med tommestokken.

Det er helt til hest: De gør jo grin med ham!

Fruen har plukveer: Landin i telefon-beredskab inden semifinalen

Svensk legende: Vi har sendt en pakke til Landins kone