Tysk verdensstjerne: Danskerne var cool og heldige

Uwe Gensheimer mener, Danmark var bedre til at spille syv mod seks end Tyskland

Uwe Gensheimer i aktion i kampen mod Tjekkiet. Han fik ingen større rolle i dysten mod Danmark. Foto: Lars Poulsen
Uwe Gensheimer i aktion i kampen mod Tjekkiet. Han fik ingen større rolle i dysten mod Danmark. Foto: Lars Poulsen

VARAZDIN (Ekstra Bladet): Uwe Gensheimer startede med at brænde et straffe på Niklas Landin, og når spillet ikke funker, hjælper det intet, at man normalt bliver tituleret verdensklasse-fløj og har klubadresse i selveste Paris.

Uwe Gensheimer fik kun 20 minutter på banen, og han er selvsagt skuffet gange tre, da han stiller til interviews i mixed zone.

- I de sidste ti minutter traf ’die Dänen’ bedre beslutninger i spillet syv mod seks, end vi gjorde. De kunne trække fra med to-tre scoringer, og det gjorde det jo noget sværere for os. Jeg vil mene, det kunne være gået til begge sider i dag, men vi spillede en god kamp og kan være stolte af vores indsats, siger han.

- Vi kæmpede med alt, vi havde i forsvaret, og i angrebet spillede vi bedre end hidtil i turneringen. Det rakte bare ikke til sidst.

Uwe Gensheimer var naturligt nok ikke meget for at vurdere det danske holds styrke og muligheder videre i turneringen, hvor Tyskland nu skal håbe på hjælp og selv slå Spanien tirsdag for at have en chance.

- Hvis jeg skal være ærlig, kiggede jeg mere på vores indsats, så jeg kan ikke sige så meget om den danske. De forblev rolige og var cool i de afgørende situationer, siger han.

- Når man taber med et mål, er det jo små ting, der er afgørende. Et boldtab her, et brændt straffe der, men ellers har jeg ingen anelse. Nu må vi vente og se, hvad der sker, og så vil vi selvfølgelig gøre alt for at vinde over Spanien!

Højrefløjen tager magten: Vi har jo 70 års erfaring

Mikkel tæt på at forære sejren væk: Det blev lidt hektisk

Kong Hans sendte Tyskland i knæ

Lindberg stjal showet - men en anden dansker var bedre