Udenlandske eksperter enige: 'Forfærdelige' Danmark vinder EM

Hvis de håndboldkyndige får ret i deres forudsigelser, så kommer Danmark til at løfte EM-trofæet i Kroatien

Får eksperterne ret, bliver der meget at juble af for Danmark under EM. Foto: Lars Poulsen
Får eksperterne ret, bliver der meget at juble af for Danmark under EM. Foto: Lars Poulsen

Kim Larsen fik forklaret hende Susan Himmelblå ganske glimrende, at han ikke kan spå, men heldigvis er der andre derude, der godt tør give sig i kast med at varsle begivenhedernes gang. 

Herrernes EM slutrunde i Kroatien er godt i gang, så Ekstra Bladet har talt med fem eksperter, der i større eller mindre omfang tør komme med deres bud på, hvem der kan pakke en guldmedalje i kufferten, når finalen er spillet 28. Januar – og ifølge eksperterne kan de danske drenge godt 'risikere' at kufferten hjem bliver lidt tungere. 

Navn: Jostein Overvik

Medie: VG

Land: Norge

Bud:
1: Danmark

2: Kroatien

3: Frankrig

4: Spanien

5: Norge

Begrundelse:
Danmark er tilbage på det niveau, de ramte ved OL i Rio. Selv om vi ikke så det i kampen mod Ungarn, så har Danmark i Niklas Landin EM’s bedste keeper. Det bliver afgørende.

Desuden er der stor bredde i truppen. Rasmus Lauge er bedre end nogensinde. Toft-brødrene sørger for stabiliteten i forsvaret, og Michael Damgaard afløser Mikkel Hansen i angrebet, uden at det går ud over kvaliteten.

Morten Olsen har igen vist, at han er en fantastisk spiller, og Nikolaj Jacobsen har mange løsninger. For mig ser det ud til, at Danmark kan gøre hvad som helst ved den her slutrunde. Det er det bedste hold.

Når jeg ikke har Norge blandt de fire første, skyldes det nederlaget til Frankrig. Hvis Norge skal nå semifinalen, kræver det nu fem sejre på stribe, og det er altså mod hold som Sverige, Island og ikke mindst Kroatien. Og i den kamp vil Kroatien være favoritter. Det ser rigtig svært ud, selv om Norge har mange kvaliteter.

Frankrig når ikke frem til finalen. De har flere afbud og ser ikke så gode ud som tidligere. Norge skulle have vundet den kamp, men vores målmænd havde for få redninger.

Lauge, der var brandvarm mod Ungarn, er aldrig set bedre, mener den norske ekspert. Foto: Lars Poulsen
Lauge, der var brandvarm mod Ungarn, er aldrig set bedre, mener den norske ekspert. Foto: Lars Poulsen


Navn: Ruwen Möller

Medie: Flensborg Avis

Land: Tyskland

Bud:
1: Danmark

2: Norge

3: Tyskland

4: Frankrig

5: Kroatien

Begrundelse:
Danmark har simpelt hen det bedste hold – og nu også den bedste træner! Jeg tror, Nikolaj som træner med sin kunnen og sin måde at turnere spillerne på vil give holdet et løft, så potentialet for alvor bliver forløst.

Danmark vandt ganske vist OL, men virkede for et år siden i Frankrig, som om holdet var gået i stå. Nu kommer Danmark!

Jeg pegede på Norge som finalist inden EM, men jeg vælger at holde fast trods nederlaget til Frankrig. Jeg tror, Norge rydder bordet i den halvdel fra nu af og mener, nordmændene har gang i et af de mest spændende projekter for fremtiden med spændende spillere og Sander Sagosen i særklasse.

Tyskland er helt klart det stærkeste hold sammen med Danmark i den halvdel, men jeg tror ikke så meget på den ny træner, Christian Prokop. Han vragede Finn Lemke, og det forstår ingen i Tyskland – og dermed har han skabt sig et problem fra start.

Kroatien uden Duvnjak de næste to kampe – og måske flere – er ikke det samme hold, og jeg tror ikke, de kan slå Norge uden ham.

Her er manden, der kan forløse det danske potentiale, mener Ruwen Möller. Foto: Lars Poulsen
Her er manden, der kan forløse det danske potentiale, mener Ruwen Möller. Foto: Lars Poulsen

Navn: Iker Romero

Job: Manager for Spanien

Land: Spanien

Bud:
Danmark i top 4

Begrundelse:
- Min forudsigelse er, at jeg ikke vil komme med en forudsigelse, haha. Jeg har personligt spillet et par EM- og VM-slutrunder, og i starten siger alle altid: Det kommer til at gå sådan og sådan, men til sidst sker der det og det og dermed noget helt andet.

Selvfølgelig siger man Danmark, Tyskland og Frankrig blandt favoritterne, men hold som Spanien, Norge og Kroatien er også hold, der kan ende der. Hver kamp er en finale, og jeg aner ikke, hvad der vil ske. Vi vil naturligvis selv gøre, hvad vi kan.

- Alle siger Tyskland!

- Ja, de skulle gå langt. Men Ungarn, Danmark og Spanien er også gode, og der er måske ti hold, der kan komme så langt, men så vidt jeg ved, er der normalt kun plads til fire, ikke.

- Jeg vil sige, at siden jeg startede i 2001, har der altid minimum været en overraskelse. Nogle gange endda to og tre, men minimum altid én. Kig bare på vores gruppe og halvdel med Danmark, Spanien, Ungarn og Tyskland, Slovenien og Makedonien.

- Hvor gode er danskerne?

- Alle vil sige Mikkel Hansen, men jeg kan nævne 10 eller 13 spillere på det mandskab, der kunne spille på alle de bedste hold i verden. Danmark er ikke kun Mikkel Hansen plus 15 eller 16 spillere. De er virkeligt gode, forfærdeligt gode!

Bisse-Mikkel fik rødt mod Ungarn. Heldigvis vrimler det danske hold med gode spillere ifølge den spanske manager. Foto: Lars Poulsen
Bisse-Mikkel fik rødt mod Ungarn. Heldigvis vrimler det danske hold med gode spillere ifølge den spanske manager. Foto: Lars Poulsen

Navn: Johan Flinck

Medie: Aftonbladet

Land: Sverige

Bud:
1. Danmark
2. Tyskland
3. Kroatien
4. Frankrig

Begrundelse:
- Jeg tror på Danmark og Tyskland i finalen, og jeg tror, at Danmark vinder den. Nu ser det også ud til, at Duvnjak er ude for Kroatien.

- Danmark har et komplet hold, Jannick Green viser i går (kampen mod Ungarn, red.), at man sammen med Niklas Landin har et godt målvogter-par, og det, tror jeg, er vigtigt, når man skal gå hele vejen. Så er det jo også en vældig bred trup, og selv der ikke var nogen venstrehåndet på højre back i går, så løste man det rigtig godt. Og der er jo flere spillere på vej til højrebacken.

- Hvis vi ser på nummer tre og fire, så tror jeg på Kroatien ... og så tror jeg også på Frankrig.

- Jeg tror ikke på, at Sverige kan komme til en semifinale, men jeg tror og håber på, at vi kan gå over med to point. Men det var dårligt mod Island.

Han fik ikke fat på noget mod Ungarn, Niklas Landin, men han er en del af en giftig duo, mener den svenske ekspert. Foto: Lars Poulsen
Han fik ikke fat på noget mod Ungarn, Niklas Landin, men han er en del af en giftig duo, mener den svenske ekspert. Foto: Lars Poulsen

Navn: Jérome Le Fauconnier

Medie: L'equipe

Land: Frankrig

Bud:
Danmark, Tyskland, Norge, Kroatien og Frankrig slås om top fire.

Begrundelse:
- Det er meget svært at sige allerede nu. Vi snakker ikke så meget om Tyskland, fordi de ikke gjorde det så godt til VM i Frankrig sidste år, men de er også med på listen. Holdene har kun spillet en kamp indtil videre (flere hold har spillet to kampe, siden interviewet foregik, red.), så det er svært at give et helt kvalificeret bud på en vinder.

- Vi (Frankrig, red.) har nogle skader til nøglespillere, Ludovic Fabregas og Luka Karabatic, og så selvfølgelig afskeden med Daniel Narcisse og Thierry Omeyer, der var virkelig vigtige for Frankrig i mange år (Begge spillere stoppede på landsholdet efter VM i 2017, red.), men jeg tror, at 60-70 procent af holdet spillede til verdensmesterskabet i Frankrig sidste år, men vi kan sige, at det er et nyt hold.

Det er to af de helt store legender, Frankrig ikke længere har i truppen, der her fejrer en EM-sejr på dansk grund. Foto: Jens Dresling
Det er to af de helt store legender, Frankrig ikke længere har i truppen, der her fejrer en EM-sejr på dansk grund. Foto: Jens Dresling

Der lader til at være nogenlunde enighed om, at Danmark er favoritter - eller en del af favoritfeltet - til at vinde EM, men det er som bekendt inde på banen, det skal afgøres. Næste skridt for Danmark er mandagens kamp mod Tjekkiet, der fik en ordentlig røvfuld i deres første opgør mod Spanien. Den må Danmark gerne tage at følge op på ...

Irriteret Landin stor-skuffede i magtdemonstrationen

Storspillende dansker napper EM-guld i underdrivelse...