Ynkeligt: Spanien skilte Danmarks næste modstander ad

Makedonien brød helt sammen mod Spanien, hvilket åbner en motorvej for dansk avancement til semifinalerne i Zagreb

Makedonien havde ikke meget at byde ind med mod Spanien. Foto: Lars Poulsen
Makedonien havde ikke meget at byde ind med mod Spanien. Foto: Lars Poulsen

VARAZDIN (Ekstra Bladet): Mysteriet Lazarov. Kiril Lazarov. Engang kåret som verdens bedste spiller. Søndag aften kiggede han skadet med fra den makedonske bænk. Herfra kunne han se sit hold blive klædt af til skindet af et spansk hold, der kynisk udnyttede alle makedonernes tekniske fejl. Og de var mange.

Makedonien er interessante, fordi det er Danmarks sidste modstander i hovedrunden. Vi møder makedonerne på onsdag, dagen efter de har spillet mod Tjekkiet. Det er et tåbeligt gruppespil, hvor vi får fordel af hviledage, mens Makedonien bliver pumpet for kræfter.

De så nu ud til allerede at være sluppet op i kampen mod Spanien. De makedonske tilbageløb var nærmest ikke eksisterende. Og uden Lazarov til at give dessiner i angrebet blev det hele noget rod med mange umotiverede boldtab.

Kiril Lazarov med tommelfingeren i munden gemte sig på den makedonske bænk. Foto: Lars Poulsen
Kiril Lazarov med tommelfingeren i munden gemte sig på den makedonske bænk. Foto: Lars Poulsen

Kiril Lazarov begyndte på banen. Han nåede at reducere til 1-3, men efter at have brændt to straffekast satte han sig efter syv minutter ud på bænken med en stor ispose på læggen. Der blev han siddende resten af kampen. Ved pausen første Spanien 15-6, og så var den kamp egentlig afgjort. Føringen kunne have været meget større, havde det ikke været for Makedoniens målmand, Borko Ristovski, som trods alt præsterede syv redninger.

I anden halvleg kørte Spanien sejren hjem på automatpilot. De godt dækkende og klogt spillende spaniere holdt hele vejen hjem forspringet på omkring de 10 mål, og Kiril Lazarov så vi ikke mere til. Han beholdt sin overtrækstrøje på. Nederlaget blev på 31-20.  

Med Spaniens sejr over Makedonien og Danmarks sejr over Tyskland står Danmark nu med de bedste muligheder for at nå semifinalen. Det kræver blot et enkelt point mod Makedonien.

Og lige nu er det svært at se, hvorfor det ikke skulle blive en realitet.

Lindberg stjal showet - men en anden dansker var bedre

Kong Hans sendte Tyskland i knæ

Højrefløjen tager magten: Vi har jo 70 års erfaring