En spiller imponerede – men Danmark fik prygl igen

Line Haugsted strålede på det danske landshold på en svær eftermiddag i Orleans – men Danmark tabte igen

Line Haugsted spillede et brag af en kamp mod Rusland. Foto: Lars Poulsen
Line Haugsted spillede et brag af en kamp mod Rusland. Foto: Lars Poulsen

Hun imponerede stort under EM i Sverige. 22-årige Line Haugsted var sammen med blot 19-årige Mie Højlund langt hen ad vejen de helt store danske profiler lørdag eftermiddag i den anden kamp ved Golden League.

Men ungdom, gå-på-mod, lyst og vilje knækker ikke en russisk bjørn – heller ikke en kvindelig – og det så mere end skummelt ud i anden halvleg, da Rusland en overgang førte med 11 scoringer ved 21-32. De beherskede sig dog og ’nøjedes’ med at tilføje Danmark et nederlag på 30-34 efter 15-18 ved pausen.

Heldigvis sparede den kolerisk brølende Jevgenij Trefilov på både mundvand og kræfter, og nok tabte Danmark stort - men det var slet ikke så grumt som i åbningskampen torsdag mod Frankrig, da holdet var bagud 1-9 og fik nogle ordentlige ridser i lakken.

I åbningskampen var Stine Jørgensen og Co. ikke i nærheden af at se den grønne startlampe lyse i Le Mans og blev overhalet med adskillige omgange. Det var de trods alt to døgn senere i Orleans.

Og der var oplivende offensive momenter undervejs – i hvert fald offensivt. Eksempelvis Line Haugsted, der hamrede ni scoringer ind bag klasse-keeperen Elena Utkina.

Folk kan sagtens spørge, hvem i helvede spillere som Pauline Bøgelund, Lærke Nolsøe, Sarah Iversen, Mie Højlund, Anette Jensen og Mathilde Juncker egentlig er?

Tjaeh, sekstetten er vel så bare noget så simpelt som en væsentlig del af dansk kvindehåndbolds fremtid – og et bevis på, at der bliver roet godt i den danske talentudviklings-båd.

’Ungdomslandsholdet’ kunne naturligvis intet stille op mod de russiske OL-guldvindere i kamp to ved Golden League-stævnet i franske Orleans og tabte 30-34 efter 15-18 ved pausen.

Målt på cifre blev Klavs Bruun Jørgensens tropper altså nok engang skilt ad, forsvaret – der ellers var det helt store tema og udviklingsområde op til turneringen - hang periodisk i laser.

Russerne fik lov at plaffe et hav af frie fløj- og stregskud ind bag Mathilde Juncker, der bestemt heller ikke vejer tungt på listen over danske landskampe i nyere tid. Og Danmark måtte indkassere en overflod af russiske kontra-kasser efter brændte skud i den anden ende.

- Jeg har det lidt blandet, for jeg er da glad personligt at spille en flot kamp og vise, jeg kan begå mig på internationalt niveau. Men vi er jo bagud med 10 stykker på et tidspunkt… Jeg ved sgu ikke rigtigt, hvad der sker, sagde dagens store oplevelse, Line Haugsted, efter kampen til TV2.

Danmark møder søndag de norske europamestre i den sidste franske testkamp.

Se også: Håndbolddirektør foreslår graviditets-forsikring

Se også: Rasende håndboldmor: Det gør mig enormt ked af det

Se også: Danske kvinder fik prygl i Le Mans

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen