Færdig i Danmark: Håndboldens sex-aktivist stopper

Den svenske højreback Linnéa Claeson, der er en ivrig debattør omkring seksualisering af kvinder, er fortid i dansk håndbold

Linnéa Claeson er fortid i Danmark. Foto: Anders Brohus
Linnéa Claeson er fortid i Danmark. Foto: Anders Brohus

Mere end 270.000 mennesker følger hendes konto 'assholesonline', hvor hun udstiller mænd, der kommer med seksuelle kommentarer og billeder til hende.

Nu forlader den farverige svenske håndboldspiller Linnéa Claeson dansk håndbold efter blot et halvt år i Ringkøbing, hvor hun har brudt kontrakten.

- Efter en god tid i Ringkøbing Håndbold efterkommer klubben Linnéas ønske om at tage hjem til Sverige, hvor hun foreløbigt vil bruge mere tid på hendes arbejde som debattør, lyder det på klubbens hjemmeside.

- Vi har i Ringkøbing Håndbold været rigtig glade for at have Linnéa i klubben og ønsker hende alt det bedste i fremtiden, lyder det videre.

Den 25-årige svensker med det kulørte hår har tidligere vakt opsigt med sine kommentarer om, at hun burde kunne gå nøgen gennem byen uden, at nogen rørte hende.

Artiklen fortsætter under billederne

Linnea Claeson i juni 2017. Foto: All Over
Linnea Claeson i juni 2017. Foto: All Over

Atletik-stjernen Isabell Pedersen raser over den nye regel ved håndbold-EM, der gjorde, at en norsk spiller skulle vise hvilken farve tape hun havde på numsen under opvarmningen til kampen mod Danmark. Foto: All Over Håndbold Sviner håndbold-regel: Vil ikke vise, hvad jeg har under shortsene

Linnéa Claeson fra tiden i Ringkøbing. Foto: Anders Brohus.
Linnéa Claeson fra tiden i Ringkøbing. Foto: Anders Brohus.

Linnea Claeson blev forleden præsenteret som Ringkøbing-spiller - nu er hun kåret som fremtidens mest indflydelsesrige svensker. Foto: Ringkøbing Håndboldklub Håndbold Vestjysk sex-aktivist nummer et i Sverige

Linnéa Claeson hænger klamme mænd ud på sin instagram-profil, der har 264.000 følgere. Foto: All Over Press Håndbold Håndboldens sex-aktivist kan komme i alvorlige problemer

Senest har hun været fremme og kritisere tv-brugen af cheerleadere ved mændenes håndbold-EM i januar.

- Der er utrolig meget slowmotion på bryster og baller, og det er særligt slemt, at det foregår ved siden af de mænd, der spiller. Der var ingen letpåklædte mænd, som hoppede rundt, da kvindernes mesterskab blev spillet, sagde Claeson sidste uge.

Nu er hun altså færdig i dansk håndbold, som tilbage i maj måned ellers var drømmen.

- Jeg har altid trænet for at blive spiller i en professionel klub, og drømmen har altid været mod Danmark, for det er en af verdens bedste og hårdeste ligaer. Håndbold er altid nummer ét for mig, og jeg elsker at træne og konkurrere med spillere, der føler det samme. Derfor føles Ringkøbing Håndbold som et godt match, sagde Linnea Claeson dengang.

Claeson flyttede til Ringkøbing og fik arbejde i håndboldklubbens netværk, så hun udover håndboldkarrieren også arbejdede hos Lampemesteren. Men nu er svenskeren altså fortid i Danmark, og håndbolden bliver nedprioriteret.

Der er endnu ingen meldinger om en ny klub for den svenske venstrehåndsspiller, men før Ringkøbing-skiftet havde den 26-årige svensker spillet hele sin karriere i Skuru IK, der nåede finalen om de svenske mesterskaber tre år i træk fra 2014 til 2016.

I Sverige havde hun i sommer haft travlt med at være radiovært, og hun har også fået sin egen klumme i Aftonbladet. Desuden arbejder hun for diverse organisationer, der støtter kvinders rettigheder.

Lindsey Vonn føler sig krænket og forstår ikke, hvorfor nogen vil lække hendes nøgenbilleder. Foto: All Over Skisport Nøgenbilleder lækket: 'Det mest pinlige i verden'

I USA, Australien, England og flere europæiske lande, skriver man, at det var Tvis-pigerne, der var nøgne på billedet, men pigerne var fra København (Foto: Anders Brohus) Håndbold Derfor var de nøgne: Håndbold-pigerne var kåde

Linnéa Claeson har drømt om at spille i Danmark - verdens bedste liga - siden hun var lille. Derfor flyttede hun fra det centrale Stockholm til Ringkøbing - og er faldet godt til i både klub og by. Foto: Anders Brohus Sport og Spil Håndboldspiller og feminist: Jeg burde ku' gå nøgen gennem byen uden nogen rørte ved mig!

149 kommentarer
Vis kommentarer