Fanget i gadekampe: TV2-værter på flugt fra tåregas

TV2's udsendte til håndbold-EM måtte flygte, da de franske gadekampe kom for tæt på

Også i Paris har der været masser af tåregas i luften.

De danske håndboldkvinder kæmper for EM-livet, når de mandag møder Rusland i Nantes.

Men det opgør er det rene vand i forhold til de gadekampe, der for anden weekend i træk har udspillet sig mellem demonstranterne fra bevægelsen 'De gule Veste', som demonstrerer mod høje benzinpriser og faldende købekraft, og fransk politi.

Se også: EM-fiasko kan ende i katastrofe: OL er også i fare

Sammenstøddene har blandt andet betydet, at Ruslands kamp mod Serbien er udsat fra lørdag til søndag, men også TV2's udsendte til EM har mærket uroen på egne kroppe

Således måtte Morten Ankerdal, Stine Bjerre Mortensen, Bent Nyegaard og Trine Nielsen lørdag tage benene på nakken, da de pludselig kom lidt for tæt på uroen.

Mens de forberedte at sende fra EM-studiet fra et torv i Nantes, rykkede en demonstration sig nemlig faretruende tæt på.

- Der har været uroligheder i gaderne. Vi stod nede på vejen og pludselig kom demonstranter og politi farende. Der var masser af tåregas, forklarer Stine Bjerre Mortensen til TV2, mens Bent Nyegaard fortsætter.

- Det er lige pludselig kommet lidt tæt på. Der var 30-40 demonstranter, der blev lukket ind i foyeren på vores hotel, og de havde det ikke godt. De havde fået tåregas og sprøjtede sig med antimidler i både øjne og mund. 

- Det startede som en fredelig demonstration med musik, og der var mange tusind mennesker samlet. Klokken 16.45 besluttede politiet at splitte masserne, og der blev sprøjtet med tåregas. Vi fik udleveret destilleret vand af demonstranterne, men vidste i første omgang ikke, hvad vi skulle bruge det til. Det fandt vi så ud af, forklarer Morten Ankerdal.

Hele TV2-holdet slap dog med helbredet i behold, men hvis uroen fortsætter, kan det fortsat få indflydelse på afviklingen af EM.

Se også: Inden skæbnekamp: Sygdom plager den danske EM-lejr

Se også: Derfor ender 'lorten' hos målmændene

Se også: Er der stadig efter 10 år: Har mental udfordring

65 kommentarer
Vis kommentarer