Favorit som Pytlick-afløser: Sådan vil han ændre damehåndbold

Klaus Bruun Jørgensen vil stadig ikke kommentere på jobbet som kvindelandsholdstræner, men den tidligere landsholdsspiller kommer alligevel med forslag til, hvad der skal ændres hos damerne

(Foto: POLFOTO)
(Foto: POLFOTO)
Følg Håndbold

Flere medier har nævnt Klaus Bruun Jørgensen som den største favorit til at overtage det ledige job som landstræner for Danmarks håndboldkvinder.

Team Tvis Holstebro-træneren har ikke selv ønsket at kommentere på rygterne, men den tidligere landsholdsspiller er ikke så afvisende omkring jobbet som dametræner som før i tiden.

For halvandet år siden blev han spurgt til, om han overvejede en fremtid som træner for et kvindehold. Og der var svaret krystalklart.

Klavs Bruun ligner Pytlicks afløser

- Jeg skal passe på med at udelukke det, men der skal løbe meget vand i åen, før jeg bliver dametræner, sagde den 40-årige træner på daværende tidspunkt til Lemvig Folkeblad.

Men 18 måneder senere har piben fået en anden lyd.

- Det er håndbold. Og hvis man skulle have et job som dametræner, så er det et arbejde, udtaler Klaus Bruun Jørgensen til mx.dk.

Her er Pytlicks midlertidige afløser

Klaus Bruun Jørgensen har også forslag til, hvad han ville ændre hos de kvindelige spiller - hvis han altså i fremtiden skulle føre et damehold til succes.

- Der er fysiske begrænsninger ved damehåndbold, og herrerne er teknisk dygtigere, men SKULLE man på et tidspunkt blive træner for et kvindehold, så ville det være sådan noget som fysikken og den taktiske måde at spille på, man kunne kigge på.

- Så skulle man arbejde med at blive mere aggressive i forsvaret. Det er der ikke ret mange kvindehold, der er, og det er den vej, det går i herrehåndbold, siger han.

Wilbek håber at finde Pytlicks afløser før VM i Qatar

Klaus Bruun Jørgensen er dog på kontrakt med hans nuværende klub, Team Tvis Holstebro, i et år endnu, og derfor skal DHF give den vestjyske klub en kompensation, hvis de ønsker at ansætte den tidligere landsholdsprofil.

Team Tvis vil dog ikke stå i vejen for den ombejlede træner, hvis DHF har et stort ønske om at ansætte Klaus Bruun som landstræner for Danmarks håndboldkvinder.

De ejer landstrænerfavoritten: Vi er åbne for salg

- Rent hypotetisk, hvis nogen skulle henvende sig på nogen af vores trænere omkring et landstrænerjob, så vil vi se positivt på det, for det er noget, vi som klub kan være stolte af. Så skulle vi få en henvendelse, så er vi da åbne for det, siger Jørgen Hansen, næstformand i Team Tvis Holstebros bestyrelse, til Ekstra Bladet.

- Men vi er mægtig glade for ham, han er meget dygtig og meget kompetent, han vil sagtens kunne fungere som landstræner, hvis det kom dertil, lyder det fra Tvis-lejren.

DHF's sportschef Ulrik Wilbek har tidligere på dagen fortalt TV2, at han håber på en afklaring, så DHF kan holde et pressemøde tirsdag formiddag.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind