FCM får pokalrevanche efter comeback mod Randers HK

Randers HK førte med fire mål ved pausen, men FCM Håndbold kom tilbage og sejrede klart i kvindernes liga

Stine Jørgensen og FCM vandt mod Randers. Foto: Ernst van Norde
Stine Jørgensen og FCM vandt mod Randers. Foto: Ernst van Norde

For fem dage siden vandt Randers HK overraskende kvindernes pokalfinale over FCM Håndbold, men onsdag aften fik midtjyderne revanche med en udesejr på 21-16 i Primo Tours Ligaen.

Randers var ellers ovenpå i de første 30 minutter, men FCM leverede en stærk anden halvleg og vandt.

FCM kommer dermed på 20 point for 11 kampe og overtager førstepladsen fra Viborg HK, som har 19 point og har spillet en kamp spillet færre.

Randers har syv point på ottendepladsen og kan få svært ved at nå top-6, der avancerer til slutspillet.

Til gengæld har kronjyderne sikret sig en pokaltitel. Den kom primært i hus på en fremragende forsvarspræstation mellem jul og nytår, og igen onsdag havde Randers godt fat i FCM-angrebet.

Midtjyderne kom ganske vist foran 3-2 efter ni minutter, men holdt så en scoringspause på mere end 12 minutter, så Randers kunne kravle i front.

Randers var dog heller ikke nogen målmaskine, og derfor blev føringen ikke større end to mål i den periode.

Men FCM fik stadig ikke angrebene til at flyde og scorede heller ikke de sidste næsten syv minutter, og så kunne Randers gå til pausen foran 9-5.

I 2. halvleg skulle FCM ikke en gang bruge ti minutter på at score fem gange, og efter 11 minutter var spændingen helt tilbage ved 11-12.

Nu holdt Randers en scoringspause på otte minutter, og FCM vekslede i den periode 9-12 til 14-12, blandt andet på tre mål af Sabina Jacobsen.

Udeholdet var ovenpå, og det lignede en afgørelse, da Mie Augustesen fra fløjen bragte FCM på 19-15 med lidt mere en fire minutter tilbage. Og Randers formåede da heller ikke at svare tilbage.

Ligaens nummer tre, Team Esbjerg, skuffede gevaldigt onsdag aften, da vestjyderne på hjemmebane måtte nøjes med 27-27 mod agterlanternen, Skanderborg.

Det kunne endda været gået mere galt, men tre sekunder før tid udlignede Maria Mose Vestergaard for Esbjerg til slutresultatet.

Esbjerg har 16 point, mens Skanderborg på sidstepladsen har tre.

I onsdagens sidste kamp tog Silkeborg-Voel overraskende en storsejr på 28-18 ude over nummer fire, Odense. Selv rykkede Silkeborg-Voel op på sjettepladsen.