Fejl på fejl - Danmark kunne heller ikke slå Norge

Klavs Bruun Jørgensens landshold havde skruet op for tændingen – men også for tekniske fejl og brændte straffekast, da holdet tabte til nordmændene

Målmand Althea Reinhardt og de øvrige danskere havde ikke helt styr på nordmændene. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Målmand Althea Reinhardt og de øvrige danskere havde ikke helt styr på nordmændene. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

HORSENS (Ekstra Bladet): Det var vel en lille sejr for moralen oven på den på alle ledder og kanter pauvre indsats mod Polen lørdag. Danmark var ganske vist ikke i stand til at slå Norge i den sidste testkamp ved Golden League, men man kan i det mindste ikke sætte en finger på indsats og tænding.

Norge vandt opgøret 25-20 efter norsk føring ved pausen på 14-12.

Det gik over stok og sten fra start i Forum Horsens, og var det fortsat på den måde kampen ud var den nok endt 54-54…

Norge førte det meste af opgøret, og hver gang, Klavs Bruun Jørgensens tropper sled sig på lige eller endog en enkelt foran, smed de billige scoringer væk imod sig på forhastede afslutninger, hårdt satsede afleveringer eller indspil til stregen – eller mistede kuglen på simple gribefejl, og dem straffede de norske vice-verdensmestre prompte.

Man kan også notere, at tre brændte straffekast af seks er pænt i overkanten, og Stine Jørgensens to og Nadia Offendals ene afbrænder skyldtes ikke norske mirakel-redninger. Forsøgene fra syv meter havde bare ikke den fornødne klasse.

Danmark stillede i opstillingen fra Frankrigskampen torsdag, og det pyntede gevaldigt – og sendte selvfølgelig også det modsatte signal såvel internt som eksternt: Norge er bare ikke en modstander, man tager let på!

Der var godt flow i forsvaret omkring Stine Bodholt og evigt og ukueligt fightende Anne Mette Hansen. Norge trak fra ved 4-7, en dansk timeout gav pote og 7-8 på tavlen. Danmark overlevede en udvisning og gik endog fra 8-10 i front ved 11-10 – blot for at gå til pause bagud 12-14.

Sandra Toft havde blot tre redninger inden pausen – uden at stå decideret dårligt – men Esbjerg-keeperen tog for alvor fra mod sine gamle norske veninder fra tiden i Larvik i anden omgang.

Det gav solide danske kontramuligheder, hvoraf nogle blev udnyttet – andre muligheder desværre hældt i kloakken. Det er sjældent nogen god idé at lægge en lang bold op i luften over Trine Østergaard, når den lille fløj løber tæt om kamp med den langt højere Sanna Solberg…

Norge trak fra med tre, men Danmark forkortede føringerne til en ved 15-16 og videre frem, men slap taget ved 17-18. Norge kæmpede sig på plus fem ved 17-22 med seks minutter igen, og resten af opgøret blev bare en stille udvekslen af scoringer.

Den viltre og ekstremt fodrappe playmaker Stine Bredal Oftedal kunne på straffekast cementere sejren og samlet gevinst i denne udgave af Golden League. Danmark og Norge mødes igen umiddelbart inden EM ved Møbelringen Cup i Norge, hvor Frankrig også er med, og fjerde modstander ved den lejlighed bliver Ungarn.

Se også: Dansker får skræk-skade: Det gør ondt helt ind i hjertet

Se også: EM-chok: Storgrædende dansk profil båret ud i Aarhus

Se også: Kras kritik af det danske landshold: Makværk

10 kommentarer
Vis kommentarer